Tulevat kurssit

Rouva Sanan kaikille avoimet kurssit ja tapahtumat

Kesän 2018 blogikirjoituskoulu 

Kesän 2018 blogikirjoituskoulu on kaikille avoin, ilmainen tavoitteelliseen bloggaamiseen keskittyvä kirjoituskurssi. Se kestää huimat 12 viikkoa. Kurssin aikana opit perustiedot bloggaamisesta sekä saat vinkkejä ja ajatuksia omaan bloggaamiseesi.

Blogikirjoituskouluun osallistuminen ei edellytä sinulta rekisteröitymistä mihinkään. Kun klikkaat itsesi Facebookin puolelle tapahtuman osallistujaksi, saat tiedon, kun uusi aineisto on julkaistu. Aineisto julkaistaan kerran viikossa Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla, ja materiaali on käytössäsi niin kauan kuin haluat. Jokainen viikko päättyy tehtävään.

Kesän 2018 blogikirjoituskoulun aiheet ovat:

pe 1.6. Miksi perustaisit blogin? Miksi blogin ylläpitäminen ja siihen käytetty aika kannattaa?

pe 8.6. Pohjatyö kaiken bloggaamisen aa ja oo. Näitä kaikkia seikkoja sinun ei kannata blogia perustaessasi ohittaa.

pe 15.6. Mitä sinun tulee ottaa huomioon blogin perustamisessa? Miten blogi perustetaan? Tarkistuslista.

to 21.6. Älä bloggaa ilman suunnitelmaa. Sisältösuunnitelma on kaiken bloggaamisen ydin.

pe 29.6. Mistä löydät blogiaiheet? Miten blogiaiheita ideoidaan?

pe 6.7. Visuaalisuus on pop. Millä kaikilla keinoin blogia on mahdollisuus kuvittaa?

pe 13.7. Kirjoittaminen on luovaa työtä. Bloggaaja ei ole kone vaan ihminen, joka uupuu ja jumittaa luovuuslukoissa.

pe 20.7. Blogikirjoituksen viisi työvaihetta. Näin blogikirjoitus syntyy.

pe 27.7. Hyvän blogikirjoituksen elementit. Vinkkilista: sillä blogikirjoitushan ei oikeasti ole vain hetken istumatyössä syntynyttä tajunnanvirtaa.

pe 3.8. Millainen on hyvä blogijuttu? Kun kirjoitat kohdeyleisöäsi kiinnostavia tarinoita, jopa Facebook tykkää sinusta.

pe 10.8. Bloggaaja kehittyy vain saamalla palautetta – ja lukemalla: blogista riippumatta.

pe 17.8. Arki alkoi ja kello käy: vinkit bloggaajan ajankäyttöön.

Huomaa! Juhannusviikolla blogikirjoituskoulun aineisto ilmestyy poikkeuksellisesti torstaina 21.6. Muiden kesäviikkojen aikana aineiston ilmestymispäivä on aina perjantai.

Kesä on kirjoittamistreenien kulta-aikaa. Tule mukaan ilmaiseksi!

Järjestäjä:  Sisältötoimisto Rouva Sana

Paikka: Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla

Hinta: ilmainen, ei ennakkoilmoittautumisia: saat tiedon aineiston julkaisemisesta, kun ilmoitat itsesi osallistujaksi täällä

Lisätiedot: Lue lisää Kesän 2018 blogikirjoituskoulusta täältä. 

 

Minustako bloggaaja - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -verkkokurssi 

Vuoden 2018 alussa päivitetty ja uudistettu Minustako bloggaaja? - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -verkkokurssi muuttuu konseptina. Saat kesälomakauden ajan verkkokurssin 50 prosentin alennushintaan eli maksat kurssikokonaisuudesta vain 48 euroa. Tarjous on voimassa sunnuntaihin 12.8. asti.

Uutta edelliseen verkkokurssiversioon ovat muun muassa social selling -osuus,  sisältöstrategian laatiminen ja onnistuneen sisällön elementit. Omaan käyttöön kopioitavat tehtäväpohjat on uudistettu, ja niitä on enemmän. Aineisto on päivitetty läpi koko kurssin.

Jokainen verkkokurssi jakso päättyy tuttuun tapaan kotitehtäviin, joiden avulla kehität omaa bloggaamistasi konkreettisesti. Teet kurssin aikana omalle blogillesi muun muassa sisältöstrategian ja sisältösuunnitelman, analysoit kohderyhmääsi sekä ideoit aiheita.

Uutta on, että nyt verkkokurssin aineisto on nyt pdf-muodossa. Saat kurssille osallistuttuasi koko aineiston yhdellä kertaa. Se mahdollistaa materiaalin läpi käymisen juuri sinulle sopivaan tahtiin ilman, että menetät mitään. Kurssiaineisto on laaja. Se käsittää kaikkiaan 139 sivua ja viisi tehtäväpohjaa.

Uutta on myös, että jokaiseen verkkokurssiin sisältyy A4-sivun mittainen palaute olemassa olevasta blogistasi ja sen mahdollisista kehittämiskohteista. Saat myös mahdollisuuden liittyä ennen kaikkea kurssilaisille suunnattuun Minustako bloggaaja? -Facebook-ryhmään, joka toimii kurssisi tukena. Käytä mahdollisuudet hyväksesi!

Järjestäjä: Sisältötoimisto Rouva Sana

Sisältö:

  1. Pitääkö minunkin muka blogata? Sisältömarkkinoinnin ja sisältöjen tuottamisen taustaa; miksi juuri blogi, miksi ei jokin muu; social selling.
  2. Bloggaamista ei ole ilman suunnittelemista. Blogin ja bloggaamisen suunnitteleminen; tavoitteiden asettaminen ja niiden mittaaminen; sisältöstrategia.
  3. Sisältö on blogin kuningas. Blogin perustaminen; aiheiden ideointi; sisältösuuunnitelma; hakukoneoptimointi ja Google Analytics.
  4. Hyvä tarina tempaa mukaansa ja markkinoi. Hyvän bloggaajan tunnusmerkit; millainen on hyvä blogijuttu; vinkit onnistuneen sisällön tuottamiseen; blogikirjoituksen viisi työvaihetta; valokuvaaminen ja visuaalisuus; tarinallistaminen.
  5. Entä jos aika ei riitäkään kaikkeen? Bloggaaminen on luovaa työtä; mitä luovuus tarkoittaa; mitä ovat luovat kuopat; luovien kuoppien ennaltaehkäiseminen; bloggaajan ajankäytön hallinta.
  6. Puhutaanpa vielä hieman rahasta. Voiko bloggaamisesta tehdä ammatin ja voiko blogilla tienata; blogi ja bloggaaminen tulonlähteenä; vaikuttajamarkkinointi.

Hinta: 97 e (sis. alv.) Nyt vain 48 e (sis. alv.)

Ilmoittautuminen: Minustako bloggaaja? - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -kurssi on myynnissä Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkokaupan puolella.

Lisätiedot: Sisältötoimisto Rouva Sana - blogijuttu

Investointi omaan osaamiseen kannattaa aina. Tilaa oma kurssisi nyt! Verkkokurssi poistuu myynnistä su 12.8. jälkeen. Minustako bloggaaja? -konsepti uudistuu myöhemmin kokonaan.

TULOSSA SYKSYLLÄ 2018 ja ALKUVUODESTA 2019

Minustako bloggaaja? -kurssi

Mietitkö, mitä hyötyä blogista voisi olla sinulle? Suunnitteletko blogin perustamista? Harkitsetko yritysblogin perustamista, haluatko tuoda omaa asiantuntijuuttasi esille blogin avulla tai oletko kiinnostunut bloggaamisesta ihan muuten vain?

Tule mukaan Minustako bloggaaja? -kurssille. Kurssin aikana tutustutaan blogin perustamiseen ja tavoitteellisen bloggaamisen perusteisiin. Kurssilla käydään läpi, mitä bloggaaminen vaatii ja mitä blogatessa on tärkeä ottaa huomioon kuten kohderyhmän ja tavoitteiden määrittelyt. Opettelemme yhdessä myös, miten onnistuneita sisältöjä tuotetaan sekä mikä merkitys blogissa on visuaalisuudella. Kurssi sopii vasta-alkajille ja jo bloggaaville. Pärjäät kurssilla ilman tietokonetta.

Kurssikerrat: torstaisin 13.9., 27.9. ja 11.10.2018 klo 18-20.15.

Paikka: Sampolan palvelukeskus (Kultasepänkatu 7, Kerava), Joukahainen

Järjestäjä: Keravan Opisto

Hinta: 25 e

Ilmoittautuminen: Keravan Opiston kautta alkaen 9.8.

Tee osaamisesi näkyväksi -luento

Oletko oman alasi rautainen asiantuntija, jonka osaaminen on jäänyt pimentoon? Omaatko erityistaidon, joka voisi toimia loppuelämäsi ammatillisena punaisena lankana? Tai oletko työtön ja pähkäiletkö, miten erotut eduksesi? Verkko ja sosiaalisen median kanavat tarjoavat jokaiselle ikään ja ammattiin riippumatta mahdollisuuden oman osaamisen näkyväksi tekemiseen. Osallistu kaikille avoimeen vajaan parin tunnin luentoon, ja kuule, miten voit tehdä osaamisesi näkyväksi.

Aika: to 25.10. klo 18-19.30

Paikka: Sampolan palvelukeskus (Kultasepänkatu 7, Kerava), Joukahainen ja Ilmarinen

Hinta: 5 e

Järjestäjä: Keravan Opisto

Ilmoittautuminen: Keravan Opiston kautta alkaen 9.8.

Brändää osaamisesi näkyväksi -kurssi

Oman osaamisen markkinoiminen ja asiantuntijuuden tuominen esiin verkossa ja sosiaalisen median kanavissa on ammatillinen henkivakuutuksesi. Jos et tuo omaa ammattitaitoasi esiin, tarkoittaa se samaa kuin et olisi olemassa. Kurssin aikana käydään läpi, miten oma osaaminen tehdään näkyväksi verkossa ja somessa: mitä on henkilöbrändäys, miten sitä toteutetaan ja mitä tarkoittaa social selling. Lisäksi käydään läpi LinkedInin ja blogin
merkitys markkinointityössä.

Aika: ti 13.11. ja 20.11. klo 18-19.45

Paikka: Nikkilän opistotalo (Iso Kylätie 8, Sipoo)

Hinta: 12 e

Järjestäjä: Sipoon opisto

Ilmoittautuminen: Sipoon Opiston kautta alkaen 23.8.

Bloggaajan palautepaja -kurssi

Omien ja toisten tekstien analysointi on edellytys omassa kirjoittamistyössä kehittymisessä. Omaa kirjoittamista voi kehittää parhaiten toisilta saadun palautteen avulla. Bloggaajan palautepaja antaa mahdollisuuden jokaiselle kurssilaiselle saada palautetta omista verkkoteksteistä/blogikirjoituksista sekä tilaisuuden kehittää omaa kirjallista ilmaisua. Jokainen kurssikerta käynnistyy lyhyellä alustuksella aiheeseen. Pääpaino on palautteen antamisessa ja saamisessa. Tarkemmat ohjeet annetaan ensimmäisen tapaamiskerran aikana. Kurssin luonteen vuoksi osallistuminen vaatii sitoutumista.

Aika: ma 21.1. - 11.2.2019 (neljä iltaa) klo 18-19.45

Paikka: Nikkilän Sydän (Iso Kylätie 12, Sipoo)

Hinta: 24 e

Järjestäjä: Sipoon Opisto

Ilmoittautuminen: Sipoon Opiston kautta alkaen 23.8.

Kysy lisää ja ilmoittaudu Sisältötoimisto Rouva Sanan omille kursseille

Alla olevan lomakkeen avulla voit kysyä lisää kaikista kursseista tai ilmoittautua kursseille, joiden järjestäjänä on Sisältötoimisto Rouva Sana.
Voit ilmoittautua myös kurssin/tilaisuuden yhteydessä annettujen ohjeiden mukaan.

Muiden järjestämiin koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssin kohdalla annetun linkin kautta.

ILMOITTATUMISLOMAKE