Tulevat kurssit

Rouva Sanan kaikille avoimet kurssit ja tapahtumat

Kesän 2018 blogikirjoituskoulu

Kesän 2018 blogikirjoituskoulu on kaikille avoin, ilmainen tavoitteelliseen bloggaamiseen keskittyvä kirjoituskurssi. Se kestää huimat 12 viikkoa. Kurssin aikana opit perustiedot bloggaamisesta sekä saat vinkkejä ja ajatuksia omaan bloggaamiseesi.

Blogikirjoituskouluun osallistuminen ei edellytä sinulta rekisteröitymistä mihinkään. Kun klikkaat itsesi Facebookin puolelle tapahtuman osallistujaksi, saat tiedon, kun uusi aineisto on julkaistu. Aineisto julkaistaan kerran viikossa Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla, ja materiaali on käytössäsi niin kauan kuin haluat. Jokainen viikko päättyy tehtävään.

Kesän 2018 blogikirjoituskoulun aiheet ovat:

pe 1.6. Miksi perustaisit blogin? Miksi blogin ylläpitäminen ja siihen käytetty aika kannattaa?

pe 8.6. Pohjatyö kaiken bloggaamisen aa ja oo. Näitä kaikkia seikkoja sinun ei kannata blogia perustaessasi ohittaa.

pe 15.6. Mitä sinun tulee ottaa huomioon blogin perustamisessa? Miten blogi perustetaan? Tarkistuslista.

to 21.6. Älä bloggaa ilman suunnitelmaa. Sisältösuunnitelma on kaiken bloggaamisen ydin.

pe 29.6. Mistä löydät blogiaiheet? Miten blogiaiheita ideoidaan?

pe 6.7. Visuaalisuus on pop. Millä kaikilla keinoin blogia on mahdollisuus kuvittaa?

pe 13.7. Kirjoittaminen on luovaa työtä. Bloggaaja ei ole kone vaan ihminen, joka uupuu ja jumittaa luovuuslukoissa.

pe 20.7. Blogikirjoituksen viisi työvaihetta. Näin blogikirjoitus syntyy.

pe 27.7. Hyvän blogikirjoituksen elementit. Vinkkilista: sillä blogikirjoitushan ei oikeasti ole vain hetken istumatyössä syntynyttä tajunnanvirtaa.

pe 3.8. Millainen on hyvä blogijuttu? Kun kirjoitat kohdeyleisöäsi kiinnostavia tarinoita, jopa Facebook tykkää sinusta.

pe 10.8. Bloggaaja kehittyy vain saamalla palautetta – ja lukemalla: blogista riippumatta.

pe 17.8. Arki alkoi ja kello käy: vinkit bloggaajan ajankäyttöön.

Huomaa! Juhannusviikolla blogikirjoituskoulun aineisto ilmestyy poikkeuksellisesti torstaina 21.6. Muiden kesäviikkojen aikana aineiston ilmestymispäivä on aina perjantai.

Kesä on kirjoittamistreenien kulta-aikaa. Tule mukaan ilmaiseksi!

Järjestäjä:  Sisältötoimisto Rouva Sana

Paikka: Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla

Hinta: ilmainen, ei ennakkoilmoittautumisia: saat tiedon aineiston julkaisemisesta, kun ilmoitat itsesi osallistujaksi täällä

Lisätiedot: Lue lisää Kesän 2018 blogikirjoituskoulusta täältä. 

Etäällä työstä - Sisältöä etätyöhön - kahvila Kinuskillan ohjelmalliset etätyöperjantait

Kellokosken idyllisessä ruukkimaisemassa sijaitsevan yhtä idyllisen kahvilan Kinuskillan jokainen arkipäivä on etätyöpäivä. Perjantait ovat kuitenkin erityisiä Etäällä työstä -päiviä, jolloin etätyöläisille on tarjolla vaihdellen erilaisia sisältöä työpäivään. Etäällä työstä -etätyöpäivien sisällöstä vastaa myös Sisältötoimisto Rouva Sana. Tule mukaan ja osallistu noin vartin mittaisiin ilmaisiin Rouva Sanan sarjatulta -miniluentoihin. Paikalle voi saapua koska vain Kinuskillan aukioloaikoina (ma-to klo 10–15 ja pe 8–15). Luento käynnistyy klo 11.

Rouva Sanan sarjatulta - Etäällä työstä -etätyöpäivien aiheet:

pe 13.4.  Alussa on tietämättömyys: miten pääsen alkuun somen käytössä.

pe 4.5. Somen tulevat kuumat kesäkadut eli miten raivaan tien some-osaajaksi.

pe 18.5. Twiit, twiit, kevät ja muuttolinnut: minä ja Twitter.

pe 1.6. Kesähuumaa: entä jos kirjoittaisinkin blogia?

Järjestäjä: Kahvila Kinuskilla yhteistyössä Sisältötoimisto Rouva Sana

Paikka: Kahvila Kinuskilla (Vanha Valtatie 190, Kellokoski)

Hinta: ilmainen, ei ennakkoilmoittautumisia

Lisätiedot: Liity mukaan seuraajaksi Kinuskillan Facebookissa.

Bloggaajan palautepaja

Oletko konkarikirjoittaja, jolle kirjoittaminen on ehkä leipätyö, mutta jonka kirjoittamisesta puutuu SE jokin? Oletko harrastajabloggaaja, joka etsit blogillesi suuntaa, olet juuttunut ehkä kirjoittamisessa paikoilleen tai sinua muuten vain kiinnostaa tietää, mitä muut sinut tarinoistasi ajattelevat?

Olitpa kuka olit, kaipaatko ja janoatko siis aitoa, rehellistä palautetta omista teksteistäsi? Sisältötoimisto Rouva Sana toteuttaa yhteistyössä lifestylemyymälä Destinyn kanssa neljästä tapaamiskerrasta koostuvan Bloggaajan palautepaja -kokonaisuuden. Bloggaajan palautepaja on suunnattu bloggaajille ja kirjallisia sisältöjä tuottaville, jotka haluavat kehittää omaa kirjoittamistaan paitsi saamalla myös antamalla teksteistä palautetta.

Jokaiseen tapaamiskertaan sisältyy lyhyt alustus, jonka aiheet kumpuavat bloggaajien ja sisällöntuottajien työn arjesta. Kokoontumiskertojen pääpaino on osallistujien teksteihin liittyvän palautteen antamisessa ja saamisessa. Tekstit luetaan aina etukäteen ennen palautepajaan osallistumista, joten mukanaolo vaatii osallistujilta sitoutumista. 

Palautepajasta on mahdollisuus saada eniten osallistumalla jokaiseen tapaamiskertaan, mutta pajoihin on mahdollista osallistua myös yksittäin. Tarkemmat ohjeet tekstien toimittamiseen ja palautteen antamiseen lähetetään jokaiselle ryhmäläiselle erikseen.

Järjestäjä: Sisältötoimisto Rouva Sana

Palautepajan sisältö: 

la 24.3. klo 11-13: Hulluuden highway. Mitä kirjoittaminen ja bloggaaminen on, ja mitä se kirjoittajalta vaatii?

la 14.4. klo 11-13: Olipa kerran tarina. Kirjoittaminen prosessina. Kirjoittamisen (ja kirjoittajan) syvin olemus.

la 5.5. klo 11-13: Luovien hullujen valiojoukko. Kirjoittajan luovat kuopat ja oman luovuuden ruokkiminen.

ma 11.6. klo 18-20: Palautepajan toiveilta. Alustuksen aihe muokkautuu ryhmän toiveiden mukaan.

Tule ja kehitä omaa kirjallista ilmaisuasi luovassa, iloisessa ja kannustavassa hengenheimolaistesi joukossa!

Paikka: Lifestylemyymälä Destiny (Lönnrotinkatu 15, Helsinki).

Hinta: 25 e/kerta (sis. alv).

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen palautepajapäivän alkamista Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkokaupan kautta.

Lisätiedot: Liity mukaan tapahtuman seuraajaksi Facebookissa. Pysyt ajan tasalla kuulumista.

TULOSSA SYKSYLLÄ 2018:

Bloggaamiskoulutusta, oman osaamisen näkyväksi tekemistä, Bloggaajan palautepaja 2.0

Sisältötoimisto Rouva Sana kouluttaa ja kurssittaa loppuvuodesta 2018 - alkuvuodesta 2019 eri paikkakunnilla bloggaamiseen, oman osaamisen näkyväksi tekemiseen ja brändäämiseen liittyen sekä järjestää Bloggaajan palautepajan 2.0:n yhteistyössä eri koulutuksenjärjestäjien kanssa.

Kaikille avoimista kursseista on tulossa tarkemmat tiedot ilmoittautumisohjeineen, kun tiedot julkistetaan. Pysy kuulolla!

Minustako bloggaaja - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -verkkokurssi 

Minustako bloggaaja? - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -verkkokurssi on palannut myyntiin uudistettuna ja päivitettynä laitoksena.

Uutta kurssissa ovat muun muassa social selling -osuus,  sisältöstrategian laatiminen ja onnistuneen sisällön elementit. Omaan käyttöön kopioitavat tehtäväpohjat on uudistettu, ja niitä on enemmän. Aineisto on päivitetty läpi koko kurssin.

Jokainen verkkokurssi jakso päättyy tuttuun tapaan kotitehtäviin, joiden avulla kehität omaa bloggaamistasi konkreettisesti. Teet kurssin aikana omalle blogillesi muun muassa sisältöstrategian ja sisältösuunnitelman, analysoit kohderyhmääsi sekä ideoit aiheita.

Uutta on, että nyt verkkokurssin aineisto on nyt pdf-muodossa. Saat kurssille osallistuttuasi koko aineiston yhdellä kertaa. Se mahdollistaa materiaalin läpi käymisen juuri sinulle sopivaan tahtiin ilman, että menetät mitään. Kurssiaineisto on laaja. Se käsittää kaikkiaan 139 sivua ja viisi tehtäväpohjaa.

Uutta on myös, että jokaiseen verkkokurssiin sisältyy A4-sivun mittainen palaute olemassa olevasta blogistasi ja sen mahdollisista kehittämiskohteista. Saat myös mahdollisuuden liittyä ennen kaikkea kurssilaisille suunnattuun Minustako bloggaaja? -Facebook-ryhmään, joka toimii kurssisi tukena. Käytä mahdollisuudet hyväksesi! 

Järjestäjä: Sisältötoimisto Rouva Sana

Sisältö:

  1. Pitääkö minunkin muka blogata? Sisältömarkkinoinnin ja sisältöjen tuottamisen taustaa; miksi juuri blogi, miksi ei jokin muu; social selling. 
  2. Bloggaamista ei ole ilman suunnittelemista. Blogin ja bloggaamisen suunnitteleminen; tavoitteiden asettaminen ja niiden mittaaminen; sisältöstrategia.
  3. Sisältö on blogin kuningas. Blogin perustaminen; aiheiden ideointi; sisältösuuunnitelma; hakukoneoptimointi ja Google Analytics.
  4. Hyvä tarina tempaa mukaansa ja markkinoi. Hyvän bloggaajan tunnusmerkit; millainen on hyvä blogijuttu; vinkit onnistuneen sisällön tuottamiseen; blogikirjoituksen viisi työvaihetta; valokuvaaminen ja visuaalisuus; tarinallistaminen.
  5. Entä jos aika ei riitäkään kaikkeen? Bloggaaminen on luovaa työtä; mitä luovuus tarkoittaa; mitä ovat luovat kuopat; luovien kuoppien ennaltaehkäiseminen; bloggaajan ajankäytön hallinta.
  6. Puhutaanpa vielä hieman rahasta. Voiko bloggaamisesta tehdä ammatin ja voiko blogilla tienata; blogi ja bloggaaminen tulonlähteenä; vaikuttajamarkkinointi.

Hinta: 97 e (sis. alv).

Ilmoittautuminen: Minustako bloggaaja? - Näin markkinoin sisällöillä verkossa -kurssi on myynnissä Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkokaupan puolella.

Lisätiedot: Sisältötoimisto Rouva Sana - blogijuttu

Investointi omaan osaamiseen kannattaa aina. Tilaa oma kurssisi nyt!

Kysy lisää ja ilmoittaudu Sisältötoimisto Rouva Sanan omille kursseille

Alla olevan lomakkeen avulla voit kysyä lisää kaikista kursseista tai ilmoittautua kursseille, joiden järjestäjänä on Sisältötoimisto Rouva Sana. Muiden järjestämiin koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssin kohdalla annetun linkin kautta.  

ILMOITTATUMISLOMAKE