Rouva Sana

Kuka on Rouva Sana?

Olen Minna Luoma alias Rouva Sana, terve.

Olen kirjoittamisen, sisältöjen, viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen: sanojen sekatyöläinen, tarinankertoja, sparraaja, kouluttaja ja puhuja. Mahtavaa, että olet juuri nyt siinä. Hauska tutustua!

Joku viisas on joskus sanonut, että kirjoittamisen - ei kääntöpuoli vaan toinen puolikas on lukeminen. Allekirjoitan. Olen kirjoittanut oikeastaan aina, pienestä tytöstä lähtien. Olen raapustellut päiväkirjan kulmaan, toimittanut kaverilehteä ja kirjoittanut tarinoita omaksi ja lähipiirin iloksi – ovatpa he pitäneet sitä ilona tai eivät. Ja kun en ole kirjoittanut, olen lukenut. Riivaava on ollut ikuinen haluni oppia ja opiskella alati uutta, tietää maailmasta enemmän. Yhtä suuri on ollut uteliaisuuteni. Tunnettua laulua siteeraten: miten monta uutta ja ihmeellistä asiaa maailmassa edelleen on.

Olen tehnyt töitä sisältöjen parissa lähes koko ikäni. Olen työskennellyt reilun parinkymmenen vuoden ajan paitsi tiedottajana myös toimittajana, toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä. On ollut samalla onni saada olla erilainen. Suomessa lienee tuskin kovin monta toimittajataustaista sisältöjen ammattilaista, jolla on myös kaksi markkinointialan ja yksi yliopistollinen kirjoittamisen koulutus. Työtehtävissäni vuosien saatossa olen oppinut miettimään sisältöjen näkökulmaa, etsimään tarinoiden punaista lankaa, viilaamaan pilkkua ja pistettä sekä perustelemaan, ohjaamaan ja opastamaan kirjoittajaa jutussaan oikeaan suuntaan sekä sanottaamaan, miksi jokin kohta toimii tekstissä – tai sitten ei. Olen havainnut, että mikään - tai kenenkään - tarina ei ole liian pieni kerrottavaksi.

Sanat ovat elantoni ja elämäntapani. Minua kiinnostaa sanojen voima. Niiden hienovaraiset nyanssit. Se, mitä sanat merkitsevät ja tunnelma, jonka ne saavat toisiinsa yhdistettynä aikaan.  Enkä vapaa-aikanani pistä pahakseni sanoista väkevöitynyttä teatteriesitystä, puhuttelevaa taidenäyttelyä, juoksulenkkiä lintujen laulussa tai reissua toista kieltä puhuviin maihin. Sillä mikään tarina ei ole koskaan liian pieni kerrottavaksi - tai kuultavaksi.

Sisältötoimisto Rouva Sana

Sisältötoimisto Rouva Sana on sisältömarkkinointiin ja sisältöjen tuottamiseen sekä niiden sparraamiseen ja kouluttamiseen erikoistunut markkinointiviestinnän toimisto.  Oletpa sitten yrittäjä, yhdistyksen tai yhteisön edustaja tai vain oman henkilökohtaisen osaamisesi kehittämisestä kiinnostunut, Rouva Sana tarjoaa sinulle sisältöjä jokaiseen tarpeeseen sekä ratkaisuja oman sisältömarkkinointisi harjoittamiseen.  Palveluista löydät tarkemmin tietoja Palvelut-sivulta. Kurkkaa myös LinkedIn-profiiliani.

Rouva Sanan missiona on auttaa apua tarvitsevat verkossa ja sosiaalisen media kanavissa toteutettavan sisältömarkkinoinnin aallonharjalle. Se tapahtuu vetoavien tarinoiden ja sisältöjen avulla. Miksi? Siksi, että verkossa ja sosiaalisen mediassa toteutettavalla sisältömarkkinoinnilla on selkeä tavoite: innostaa ja aktivoida palveluista ja tuotteista kiinnostuneita kuluttajia, asiakkaita ja seuraajia, sitouttaa heidät ja hankkia uusia; brändätä ja tiedottaa. Seuraajille kerrottavilla tarinoilla on merkitystä.

Sanoissa on jotain hyvin ainutlaatuista. Ihmiset eivät ole muuttuneet ajasta sitten leirinuotioiden. Rakastamme tarinoiden voimaa. Tunteita, joita ne meissä synnyttävät. Niin kauan kuin on ihmisiä, säilyy kaipuumme tarinoihin ja niiden synnyttämään yhteisöllisyyteen; tarve sanojen ja tarinoiden kuulemiseen, kertomiseen ja jakamiseen toistemme kesken.

Kaikesta tästä on kyse myös sisältöjen tuottamisessa ja sisältömarkkinoinnissa. Kokemusten ja kertomusten jakamisesta, tietojen välittämisestä, uusien maailmojen luomisesta, ajatusten ja tunteiden herättämisestä, liikuttamisesta ja liikuttumisesta, viihtymisestä, viihdyttämisestä, koskettamisesta.

Sisältötoimisto Rouva Sanan arvoja ovat:

• yhteistyö ja kumppanuus: kuunteleminen ja toiveiden ja näkemysten arvostaminen, rehtiys ja suorapuheisuus
• aikataulut: työssä ei ole mitään niin pyhää kuin dead linet. Piste.
• pilkunviilaaminen: mutta vain sopivasti, liika tarkkuus ei saa olla työn este
• ain naurain työtäs tee: koska elämä ei saa olla liian vakavaa, ei saa olla työn tekeminenkään - pilke silmäkulmassa helpottaa 

Sisältötoimisto Rouva Sana on Järvenpään Yrittäjien jäsen ja kuuluu paikallisyhdistyksen kautta Suomen Yrittäjiin.

Mikään tarina ei ole liian pieni kerrottavaksi.

Tiesitkö, että

Rouva Sana on alueellisen sisällöntuottajayhteisön Keski-Uudenmaan blogien eli Kublon toinen perustaja ja vetäjä. Kiinnostaako sinua vaikuttajamarkkinointiyhteistyö Keski-Uudellamaalla? Kublo on palveluksessasi. Kysy, pyydä käymään!

Rouva Sana on valtakunnallisen vaikuttajamarkkinointiyhteisön PING Helsingin vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija. Mietitkö, mitä vaikuttajamarkkinointi tarkoittaa? Oletko kiinnostunut PING Helsingin tarjoamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä.

Rouva Sana on valittu yhdeksi Tekesin Innovaatiosetelin palveluntuottajaksi. Lue lisää palveluista ja avustuksen hakemisesta Tekesin verkkosivuilta.