Bloggaajan työkirja_,markkinointivideo

Adclips.shop on pk-yrittäjälle simppeli tapa tehdä markkinointivideo

Kaupallinen yhteistyö: Adclips.shop

Vaikka olen kirjallisen markkinointiviestinnän ammattilainen, olen joutunut viiden yrittäjävuoden taipaleellani toteamaan, että pelkkä sana ei markkinoinnissa ihan aina riitä. Tarvitaan usean eri aistin kautta tulevaa markkinointiviestintää. Sanat kaipaavat rinnalleen kuvia, ääntä ja liikkuvaa kuvaa.

Mitä laajemmaksi yrityksen markkinoinnin paletti kasvaa, se tietää myös kustannuksia. Pk-yrittäjällä, ilman mittavaa markkinointibudjettia ja markkinointiosastoa (tai edes yhtä alan ammattilaista), on harvoin mahdollisuuksia samanlaisiin markkinointisatsauksiin kuin suurilla yrityksillä.

Siksi moni pk-yrittäjä menee usein siitä, missä aita on matalin. Yleensä se tarkoittaa omatoimisuutta: yrittäjä tekee markkinoinnista itse työn ohessa sen, minkä hän osaa ja ehtii tehdä, ja jättää loput kylmän viileästi tekemättä.

Markkinoinnista tinkiminen ei yleensä kannata

Tinkiminen, jota oman yrityksen oto-markkinointipäällikkönä häärääminen aika usein tarkoittaa, ei ole kuitenkaan pidemmän päälle kestävä ratkaisu. Markkinoinninhan kuuluu olla satsaus, jonka ”tarkoituksena on tehdä myyminen tarpeettomaksi” (Peter Drucker), ja samalla kilisyttää yrityksen kassaa markkinointibudjettiin käytettyjä euroja enemmän.

Vaikka suuri osa pk-yrityksistä kokee markkinointivideoiden hankkimisen ja toteuttamisen hankalaksi, aikaa vieväksi ja myös siis kalliiksi, ja väitteissä on totta vähintään toinen puoli, tilanteen ei tarvitse olla niin. Adclips.shop on tuonut pk-yrityksille huippuhelpon, yksinkertaisen ja samalla hinta-laatusuhteeltaan edullisen tavan toteuttaa yksilöityjä markkinointivideoita.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Tällä kertaa se on totisinta totta.

Tiedän omasta kokemuksesta. Tämän tarinan liitteenä alla oleva video on Adclips.shopin toteuttama.

Adclips.shop – helppo, yksinkertainen ja edullinen keino teetättää markkinointivideo

Tarvitsin viime keväänä Bloggaajan työkirjaan liittyvän markkinointivideon some-markkinointia varten hyvin matalalla kynnyksellä. Tilanteessani se tarkoitti videon toteuttamista nopeasti ja ilman mittavia tai aikaa vieviä valmisteluja.

Adclips.shopin markkinointivideoiden kustannustehokkuus perustuu ennalta valmiiden materiaalien työstämiseen uudelleen: yksilöidysti ja asiakkaan toiveiden mukaan. Videot koostetaan jo olemassa olevista video-, kuva- ja äänipankkien materiaaleista. Videoiden joukkoon on mahdollista yhdistää myös asiakkaan omaa sisältöä kuten esimerkiksi valokuvia ja logoja.

Kun videoiden valmistaminen ei edellytä monipäiväisiä kuvaus- ja äänityssessioita, Adclips.shopin videot ovat paitsi edullisia myös nopeita valmistaa. Asiakas saa valmiin videonsa vajaan viikon sisällä tilauksesta. Yksinkertaista ja simppeliä kuin mikä.

Tämän simppelimpää markkinointivideon tilaaminen
ei enää ole

Varsinaisen videon tilaaminen on helppoa kuin heinänteko – myös sellaiselle yrittäjälle, joka ei videoista hirmuisesti ymmärrä: kirjaudut Adclips.shopin palveluun, valitset haluamasi paketin neljästä eri vaihtoehdosta riippuen videosi tulevasta käyttötarkoituksesta ja annat briifin eli kerrot omat tietosi ja toiveesi muun muassa videon pituudesta, kohdeyleisöstä ja käytöstä, tunnelmasta ja äänimaailmasta sekä tekstitoiveista ja kuvista. Se on siinä.

Mikä parasta, kaikki tapahtuu etänä. Briiffikysymyksiin vastaaminen on helppoa, eivätkä ne edellytä kuvausalan tuntemusta. Riittää, että tunnistat ja tiedät, millaista markkinointivideota itse toivot. Jos kaipaat apua, saat sitä henkilökohtaisesti.

Palveluun sisältyy kaksi videon korjauskertaa. Ylimenevistä korjauksista veloitetaan lisähinta, mutta summa on niin maltillinen, että se tuskin vie yhtään yrittäjää perikatoon.

Markkinointivideolla on parhaimmillaan
pitkä ikä ja monta käyttötarkoitusta

Mikä voisi olla enää helpompi keino toteuttaa yksilöityjä markkinointivideoita? Ei niin mikään.

Videon tilaaminen oli lopulta niin simppeliä, nopeaa ja suoraviivaista, että parahdin lähes itkuun onnesta, kun näin omani. Jälki oli juuri sitä, mitä toivoin.

Jo Adclips.shopin ensimmäinen videoversio vastasi tilaamaani, mutta viilasimme vielä yhdessä videon sanomaa, tekstityksen paikkaa ja määrää sekä vähän kuvitustakin. Toinen versio osui maaliin, eikä viimeistä korjauskertaa enää tarvittu.

Paktin mukana tulleen Go Mobile -osan ansiosta sain monta eri videoversiota. Video on optimoitu paitsi verkkosivuille sopivaksi myös tärkeimpiin some-kanaviin. Sillä yllätys yllätys: yhdessä ja samassa muodossa oleva video ei istu enää automaattisesti sellaisenaan suoraan kaikkiin some-kanaviin.

Parhaimmillaan videolla on pitkä ikä. Eri videoversioiden ansiosta voin hyödyntää omaani Bloggaajan työkirjan lanseerausvaiheen jälkeen nyt paitsi viestinnässä ja tiedottamisessa myös muussa markkinoinnissa – useaan eri kertaan ja aikaan.

Yhtäkkiä markkinointipanostukselle kertyykin siis merkittävää katetta.

Turvallista suomalaista videotuottamisen osaamista

Vielä muutama sananen tähän loppuun itse yrityksestä. Yrityksen nimen – tai varsinkaan sen sijainnin – ei kannata antaa hämätä.

Adclips.shopin taustalta löytyy kaksi viestinnän rautaista suomalaista ammattilaista. Heistä toinen on pitkän työuran tehnyt journalisti ja sisällöntuottaja ja toinen yhtä pitkän uran tehnyt kuvaaja.

Heillä on yhdessä ammattitaitoa ja näkemystä tuottaa niin teksti- kuin kuvasisältöjäkin. He molemmat vain asuvat tätä nykyä Virossa.

Juttu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Adclips.shopin kanssa.

Jaa ja käy tykkäämässä