Ajankohtaista

Koulutuksia, tapahtumia ja muuta ajankohtaista

Kaikki syksyn ja loppuvuoden koulutukset ja kurssit ovat varattavissa – NYT!

UUTTA VIRTAA SISÄLTÖJEN TUOTTAMISEEN
– verkkokoulutuksen ja lähiopetuksen yhdistelmä 

Oletko kirjoittanut työksesi, ja koetko, että olet urautunut samoille urille? Maistuuko kirjoittaminen sinusta puulta? Tuntuuko, että sinulla ei ole kirjallisesti enää mitään annettavaa?

Uutta virtaa sisältöjen tuottamiseen on uudenlainen kirjallisen markkinointiviestinnän teoriaa sekä konkreettista kirjoittamista yhdistävä koulutus. Pääpaino on luovan kirjoittamisen harjoitteissa. Koulutus antaa nimensä mukaisesti antaa omaan kirjoittamistyöhön uutta virtaa. 

Uutta virtaa sisältöjen tuottamiseen -koulutus toteutetaan lähiopetuksen ja verkkokoulutuksen yhdistelmänä. Neljästä koulutuskerrasta kaksi toteutetaan lähiopetuksena ja kaksi verkon kautta. Pääset näin osaksi saman henkisten kollegojen seuraa ja vertaistukea ilman, että sinun tarvitsee sitoutua koko kurssin ajaksi lähiopetukseen. Huomaa myös koulutuksen työnantajaystävälliset opetusajankohdat.

Uutta virtaa sisältöjen tuottamiseen sopii erinomaisesti täydennyskoulutukseksi kaikille hetken aikaa kirjallista markkinointityötä toteuttaneille kuten oman työnsä ohessa markkinoiville yrittäjille, esimiehille ja asiantuntijoille sekä viestijöille.

Koulutuksen jälkeen ymmärrät kirjalliseen viestintään liittyvät luovan työn ominaisuudet ja vaatimukset, hahmotat digitalisaation aikaan saamat muutokset omaan työn- ja toimenkuvaan, tunnet sisältöjen tuottamiseen liittyvää teoriaa ja osaat hyödyntää tietoja omassa työssään sekä ennen kaikkea saat uutta buustia ja innostusta konkreettiseen kirjoittamistyöhösi.

Lue lisää koulutuksesta täältä. Lähiopetuspaikka on saavutettavissa hyvin myös julkisin liikennevälinein eli et välttämättä tarvitse autoa.

Aika:
pe 16.9. klo 12-16 (lähiopetus, Kouvola)
ke 21.9. klo 17-20 (verkko-opetus,)
ke 28.9. klo 17-20 (verkko-opetus)
pe 7.10. klo 12-16 (lähiopetus, Kouvola)
Paikka: lähiopetuksena sekä verkon kautta
Hinta: 350 e
Järjestäjä: Kymenlaakson kesäyliopisto  
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 30.8. mennessä Kymenlaakson kesäyliopistoon.

MINUSTAKO BLOGGAAJA?
– tiivis päivän peruskurssi lähiopetuksena

Blogi on 2020-luvulla erinomainen markkinointikanava. Blogin avulla myyt ja markkinoit omaa osaamistasi, palveluitasi tai tuotteitasi. Blogin avulla pidät verkkosivusi säännöllisesti päivittyvinä. Sinustakin on bloggaajaksi.

Minustako bloggaaja? on suosittu tavoitteellisen bloggaamisen peruskurssi vasta-alkajille ja hetken aikaa bloganneille. Yhden tiiviin lauantaipäivän aikana saat perustiedot tavoitteellisesta bloggaamisesta ja osaat perustaa tavoitteellisen blogin.

Kurssin aikana käydään läpi tavoitteellisen bloggaamisen perusteet, blogin suunnitteleminen sekä blogin perustamiseen liittyvät vaiheet (huom! kurssi ei sisällä alustakohtaista teknistä neuvontaa). 

Huomaa myös Minustako bloggaaja? -kurssin jatko-osa. Ilmoittaudu mukaan molempiin tai vain toiseen. Päätös on sinun.

Voit ilmoittautua mukaan asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Tiesitkö, että Heinolan kansalaisopisto on vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta?

Aika: la 10.9. klo 11-16  
Paikka: Heinolan kansalaisopisto (Siltakatu 11, Heinola)
Hinta: 25 e
Järjestäjä: Heinolan kansalaisopisto
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 3.9. mennessä Heinolan kansalaisopistoon.

MINUSTAKO BLOGGAAJA?
– tiivis päivän jatkokurssi lähiopetuksena

Minustako bloggaaja?  -blogikurssin jatko-osa jatkaa syksyn tavoitteellisen peruskurssin teemaa. Kurssi on suunnattu hetken aikaa bloganneille. Kurssi sopii myös syyskuun peruskurssin jatkoksi syventäväksi osuudeksi.

Yhden lauantaipäivän aikana käydään läpi tavoitteelliseen bloggaamiseen liittyviä työvaiheita sekä käsitellään bloggaajan arkeen ja työhön liittyviä asioita kuten blogikirjoitusten ideointia, hakukoneoptimoinnin perusteita, blogin markkinoimista ja palautteen merkitystä.

Kurkkaa myös tiedot peruskurssista. Ilmoittaudu mukaan molempiin tai vain toiseen. Päätös on sinun.

Voit ilmoittautua mukaan asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Huomaa, että Heinolan kansalaisopisto on vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. 

Aika: la 24.9. klo 11-16  
Paikka: Heinolan kansalaisopisto (Siltakatu 11, Heinola)
Hinta: 25 e
Järjestäjä: Heinolan kansalaisopisto
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 20.9. mennessä Heinolan kansalaisopistoon.

TEROITA VIESTISI TERÄVIKSI
– kirjallisen viestinnän pajapäivä

Meistä jokainen tarvitsee työssään ja arjessaan kirjallisen viestinnän osaamista ja taitoja. Kirjoittaminen on kuin mitä tahansa luovaa työtä. Se vaatii treeniä, hiomista ja välillä iloittelua sanoilla.

Teroita viestisi teräviksi on yhden lauantaipäivän mittainen kirjallisen viestinnän pajapäivä, jolloin teroitetaan omat kynät ja kirjalliset viestit teräkuntoon. Treeniä ei kuitenkaan toteuteta tiukan ryppyotsaisesti vaan iloisilla, lempeillä ja innostavilla kirjallisilla harjoitteilla. Tärkeä merkitys on myös ryhmällä ja sen antamalla vertaistuella.

Kirjallisen viestinnän pajapäivä sopii kaikille, jotka kirjoittavat tavoitteellisesti työkseen tai harrastuksekseen, ovat ehkä urautuneet omaan tekemiseensä ja kaipaavat irrottelua ja uusia virikkeitä omaan kirjoitustyöhönsä kannustavassa ja yhteisöllisessä joukossa.

Pajapäivä sopii erinomaisesti myös Minustako bloggaaja? -kurssikokonaisuuden jatkoksi. Katso lisää tietoa edellä esitellyistä kursseista tällä sivulla. Muista, että sinulla ei tarvitse kuitenkaan olla blogia osallistuaksesi tälle kurssille. Riittää, että haluat treenata omia kirjoittamisen taitojasi.

Voit ilmoittautua mukaan asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Huomaa, että Heinolan kansalaisopisto on vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. 

Aika: la 1.10. klo 11-15
Paikka: Heinolan kansalaisopisto (Siltakatu 11, Heinola)
Hinta: 25 e
Järjestäjä: Heinolan kansalaisopisto
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 27.9. mennessä Heinolan kansalaisopistoon.

VIESTI VAIKUTTAVASTI –
RAKENNETAAN VIESTIJÄN KÄSIKIRJA
– verkkokoulutus

Sisältyykö työhösi markkinointiviestintää sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa? Oletko ajautunut työsi ohessa kirjoittamaan erilaisia sisältöjä ilman syvempää tietämystä aiheesta tai kohderyhmästä? Tuntuuko sinusta, että olisi aika päivittää markkinointiviestintään liittyvät tietosi? Viesti vaikuttavasti  -koulutus on sinua varten. Koulutus tarjoaa perustiedot siitä, mitä jokaisen tulee tietää sisällöillä tapahtuvasta viestimisestä ja markkinoinnista. Pääpaino on kirjallisessa viestinnässä.

Jokainen osallistuja valmistaa koulutuksen aikana itselleen viestijän käsikirjan, joka kokoaa yksien kansien väliin kaiken koulutuksessa opitun. Viestijän käsikirja on hyödyksi paitsi koulutukseen osallistuvalle itselleen, mutta käsikirjan tietoja voivat hyödyntää myös muut organisaatiossa viestintätyötä tekevät.  Jokainen opiskelija saa halutessaan myös käsikirjaan liittyvän henkilökohtaisen kirjallisen sparrauksen.

Lue lisää koulutuksesta ja tarkemmasta kurssisisällöstä sekä osaamistavoitteista täältä.

Aika:
ti 4.10. klo 13-16
ti 11.10. klo 14-16
ti 1.11. klo 14-16
ti 8.11. klo 13-16
Paikka: etäopetus verkon kautta
Hinta: 256 e
Järjestäjä: SnellmanEDU  
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 20.9. mennessä SnellmanEDUun

SINUSTAKO BLOGGAAJA? -PERUSKURSSI
– verkkokoulutus

Suunnitteletko tavoitteellisen, vaikuttavan blogin perustamista, mutta et ole saanut sitä vielä aikaiseksi? Oletko perustanut blogin ja blogannut ehkä hetken aikaa, mutta et ole saanut työtäsi toivomallasi tavalla käyntiin?

Sinustako bloggaaja? on tavoitteellisen bloggaamisen peruskurssi. Koulutuksen aikana saat perustiedot blogin perustamisesta sekä blogityöhön liittyvästä arjesta. Koulutus tarjoaa myös tiedot siitä, miksi blogi erinomainen keino viestiä, markkinoida ja brändätä, ja mitä hyötyä bloggaamisesta on yhä 2020-luvulla. 

Lue lisää koulutuksesta ja tarkasta kurssisisällöstä täältä.

Aiemmasta peruskurssista sanottua:

  • ”Kurssi oli tosi hyvä! Eniten tykkäsin siitä, että kouluttaja kannusti heti tavoitteelliseen ja ammattimaiseen bloggaamiseen. Sain paljon hyviä vinkkejä!”
  • ”Diat olivat erinomaisia ja esitystapa hyvin havainnollinen. Kurssin pitäjä hallitsi asiansa ja hänellä on asiasta pitkä ja laaja kokemus.”

 

Sinustako bloggaaja? -koulutuksesta on tulossa jatkokurssi vuoden 2023 alussa. Se sopii paitsi peruskurssin käyneille, mutta myös heille, jotka kaipaavat uutta buustia ja syventävää tietoa omaan bloggaamiseensa. Pysy kuulolla!

Aika:
to 27.10. klo 17.30-20
to 3.11. klo 17.30 -20
to 10.11. klo 17.30-20
Paikka: etäopetus verkon kautta
Hinta: 125 e
Järjestäjä: Turun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 13.10. mennessä Turun kesäyliopistoon

ILMAINEN BLOGIKURSSI – verkkokoulutus

Opi tavoitteellisen, vaikuttavan bloggaamisen perustiedot Sisältötoimisto Rouva Sana 11-osaisen ilmaisen blogikurssin avulla. Verkkokurssi on avoin kaikille, eikä se vaadi  kirjautumista. Mikä parasta, aineistot ovat opiskeltavissa ilman minkäänlaista määräaikaa. Ilmainen blogikurssi on toteutettu Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuille.

Blogikurssi on suunnattu erityisesti asiantuntijoille ja yrittäjille, mutta siitä hyötyvät kaikki tavoitteellisesta bloggaamisesta suunnittelevat. Hyödynnä materiaalit hyväksesi!

Ilmaisen blogikurssin avulla:

  • ymmärrät, miksi blogi on yhä 2020-luvulla erinomainen markkinointikeino ja miksi blogi kannattaa perustaa
  • osaat blogin perustamisen pohjatyöt ja ymmärrät kohderyhmän tunnistamisen ja tavoitteiden asettamisen merkityksen 
  • opit suunnittelemaan omaa bloggaamistasi ja samalla ajankäyttöäsi
  • opit ideoimaan blogiaiheita
  • ymmärrät visuaalisuuden merkityksen blogissa
  • tunnistat hyvän sisällön elementit
  • yms. yms.


Aika
: aina avoin kaikille kiinnostuneille
Paikka: verkossa
Hinta: MAKSUTON
Järjestäjä: Sisältötoimisto Rouva Sana yhteistyössä Minustako bloggaaja? – Bloggaajan käsikirjan ja Bloggaajan työkirjan kanssa
Ilmoittautuminen: ei vaadi ilmoittautumista,  aloita opiskelusi suoraan täältä

blogikirjoituskurssi

Sisältötoimisto Rouva Sana on erikoistunut kirjalliseen sisällöntuottamiseen sekä kirjallisen viestinnän ja markkinoinnin kouluttamiseen. Osoitteessa sijaitsee myös Rouva Kustannus.