Bloggaajan työkirja

Bloggaajan työkirja – tavoitteellisen bloggaamisen tehtäväkirja

”Jos ole miettinyt blogin perustamista, mutta tuntuu, ettet saa mitään aikaiseksi, niin osta Minnan kirja. Siinä on parhaiten sijoitetut 25 euroa! Saat 152 sivua täyttä tietoa tavoitteellisesta bloggaamisesta. Työkirjan ohjeiden, siihen tekemiesi muistiinpanojen ja harjoitusten avulla blogin perustaminen sujuu kuin vettä vain.”
Toimistossa-blogi

”Bloggaajan työkirja on todellinen tietopaketti jokaiselle bloggaamisesta haaveilevalle. Se ei pelkästään neuvo ja kerro miten asiat pitäisi tehdä, vaan haastaa ajattelemaan, kehittämään ja miettimään erilaisten tehtävien avulla.”
Hey girl -blogi

Minustako bloggaaja? – Bloggaajan työkirja on nimensä mukaisesti täytettävä kirja, jonka pääosassa olet sinä ja sinun blogisi. Bloggaajan työkirja toimii yrittäjä- tai asiantuntijabloggaajan apuna paitsi blogia perustettaessa, mutta ennen kaikkea myös blogia ylläpidettäessä. Bloggaajan työkirjasta hyötyvät myös harrastajabloggaajat.

Bloggaajan työkirja on jatkoa suositulle Minustako bloggaaja? – Bloggaajan käsikirjalle ja toimii sen eräänlaisena tehtäväkirjana. SAAT OMASI MISTÄ TAHANSA MAAMME KIRJAKAUPASTA KIRJAVÄLITYKSEN KAUTTA TAI ROUVA KUSTANNUKSEN VERKKOKAUPASTA! 

Bloggaajan työkirja koostuu runsaista tehtävistä ja harjoituksista, joiden avulla blogin ja oman blogiarjen bloggaamisen suunnitteleminen ja ylläpitäminen on helpompaa. Jokainen kappale alkaa tietopuolisella osuudella ja päättyy harjoituksiin ja tehtäviin. Osa tehtävistä vaatii pohdintaa ja pitempiaikaista työstämistä. Kirjassa on mukana on useita oman blogiarjen suunnittelua helpottavia kopioitavia ja omaan käyttöön muokattavia tehtäväpohjia.

”Bloggaajan työkirja paneutuu myös kiitettävästi luovan kirjoittamisen haasteisiin ja esittelee useampia lähestymistapoja tekstin tuottamiseen – unohtamatta sitä tärkeintä, että kirjoittamaan oppii lukemalla. – Tärkein sanoma minusta oli muistutus siitä, että blogi on oma kanavasi, omassa vallassasi.”
– Meriharakka – Iirislahdesta maailmalle ja takaisin -matkablogi

Minustako bloggaaja? – Bloggaajan työkirjan sisältö:
 1. Tavoitteellisen bloggaamisen perusteet: miksi blogi on oiva markkinointikanava
 2. Tavoitteellisen blogin perustamiseen liittyvä pohjatyö: muun muassa tavoitteiden asettaminen, kohderyhmän määritteleminen, sekä erottautuminen muista blogeista
 3. Tavoitteellisen blogin perustaminen: muun muassa blogialustan valitseminen, domain, blogin visuaalisuus ja blogin markkinointi
 4. Sisältösuunnitelma: mikä sisältösuunnitelma on, miksi se kannattaa laatia sekä miten se tehdään ja päivitetään
 5. Blogiaiheiden ideointi ja tavoitteellisen blogin punaisen langan ylläpitäminen
 6. Blogin ja blogikirjoitusten visuaalisuus
 7. Bloggaamisen eri työvaiheet
 8. Bloggaamiseen liittyvä luovuus ja luovat kuopat: runsas määrä erilaisia harjoituksia muun muassa kirjoitusvireen löytämiseen ja vaalimiseen
 9. Onnistuneen blogikirjoituksen elementit ja niiden tunnistaminen omissa teksteissä
 10. Bloggaajan ajankäyttö  ja työarjen suunnittelemien: ajankäyttöä helpottavia vinkkejä ja tehtäviä
 11. Palautteen saamisen merkitys: keinot antaa ja vastaanottaa tuikitärkeää palautetta

Bloggaajan työkirjasta on saatavilla painettu teos ja e-kirja. Bloggaajan työkirja on myynnissä Rouva Kustannuksen verkkokaupan lisäksi Kirjavälityksen kautta kaikissa maamme kirjakaupoissa ja verkkokirjakaupoissa (Adlibris ja Booky.fi).  E-kirja on saatavilla ainoastaan Rouva Kustannuksen verkkokaupasta.

Tutustu yleisimpiin Minustako bloggaaja? -tietokirjoja koskeviin kysymyksiin ja niiden vastauksiin täällä.

BLOGGAAJAN TYÖKIRJAN TIEDOT

 • Minustako bloggaaja? – BLOGGAAJAN TYÖKIRJA (Minna Luoma – Rouva Kustannus, 2021), tavoitteellisen bloggaamisen työkirja asiantuntijoille, yrittäjille ja omaa osaamistaan markkinoiville
 • ISBN 978-952-69644-0-9 (kirja)
 • ISBN 978-952-69644-1-6 (e-kirja)
 • Teoksessa on 154 sivua ja se on pehmeäkantinen
 • Bloggaajan työkirjan on taittanut AD Susanna Muurman-Ovaska Graphic Roomista. Painotyöstä vastaa  Grano Oy, ja teoksen on kustantanut Rouva Kustannus.

LUE, MITÄ MIELTÄ MUUT OVAT OLLEET BLOGGAAJAN TYÖKIRJASTA

POIKKEA BLOGGAAJAN TYÖKIRJAN JULKISTAMISTILAISUUDESSA

Kurkkaa Bloggaajan työkirjan julkistamistilaisuuden taltiointi Facebookista ja poimi yrittäjä ja floristimestari Saija Sitolahden vinkit tavoitteelliseen bloggaamiseesi.

Muista myös Minustako bloggaaja? – Bloggaajan käsikirja

Minustako bloggaaja? – Bloggaajan käsikirja (2019) ja Minustako bloggaaja? – Bloggaajan työkirja (2021) ovat tavoitteellisen bloggaamisen tietokirjoja. Kirjat muodostavat peruskoulusta tutun parin: Bloggaajan käsikirja on tietokirja ja Bloggaajan työkirja on siihen liittyvä tehtäväkirja. Tietokirjat tukevat toinen toisiaan, mutta työkirja on suunniteltu niin, että sitä voi käyttää myös yksin. Molemmat teokset on kirjoittanut 25-vuotisen työuran sisältöjen parissa tehnyt Minna Luoma (Rouva Sana).

Bloggaajan työkirja