blogikirjoituskoulu. Rouva Sana

Blogikirjoituskoulu palaa kesäkuussa – osallistu ilmaiseksi

Viime kesästä tuttu Kesän 2018 blogikirjoituskoulu käynnistyy jälleen: uudistettuna ja päivitettynä. Jos missasit vuosi sitten blogikirjoituskoulun annin, se jäi kesän joutilaina hetkinä sinulta kesken tai kaipaat muuten vain kertaamista bloggaamiseesi liittyen, sinun hetkesi koittaa ensi viikon perjantaina 7.6.

Sisältötoimisto Rouva Sanan koko kesän mittainen blogikirjoituskoulu on kaikille avoin, ilmainen ja verkossa opiskeltava blogikurssi.  Kurssin mottona on yksinkertaisuus, helppous ja rentous. Sillä kuka sitä jaksaa nyt kesällä pinnistää.

Uusi aineisto julkaistaan näillä sivuilla, Sisältötoimisto Rouva Sanan blogin puolella, joka perjantai koko kesän ajan. Uutta edellisvuoteen verrattuna on, että perjantaina julkaistavaa kurssiaineistoa täydentää maanantaisin Facebookissa blogikirjoituskoulun sivuille ilmestyvä pohdintatehtävä.

Muihin verkkokursseihin verrattuna blogikurssi on erittäin helposti opiskeltavassa ja muodossa. Aineisto jää pysyvästi haltuusi. Löydät kaiken ilmaiseksi täältä aina. Vaikka ensi talvena.

Mikä blogikirjoituskoulu on?

Blogikirjoituskoulussa on paljon samaa kuin vuoden takaisessa. Perjantaina starttaava blogikirjoituskoulu on päivitetty ja täydennetty versio. Vuosi on blogistaniassa pitkä aika, ja moni asia on ehkä piirun verran erilainen kuin edelliskesä sitten.

Kesän 2019 blogikirjoituskoulu on kestää kirjaimellisesti koko kesän. Blogikirjoituskoulu starttaa perjantaina 7.6. ja jatkuu maanantaihin 19.8. saakka.

Kenelle blogikirjoituskoulu on suunnattu?

Blogikirjoituskoulu on tarkoitettu kaikille bloggaamisesta kiinnostuneille. Voit olla joko vasta-alkaja harrastajabloggaaja, joka vasta suunnittelee, ehkä empiikin, blogin perustamista tai jo hetken aikaa omaa harrastus- tai yritysblogia ylläpitänyt. Konkarille blogikirjoituskoulu antaa tuskin paljon uutta, mutta saattaa tarjota uudenlaista ajateltavaa. Myös bloggaajakonkarit ovat tervetulleita.

Miten blogikirjoituskoulu toimii?

Blogikirjoituskoulun toiminta-ajatus on yksinkertainen. Joka perjantai (juhannusviikolla poikkeuksellisesti torstaina) ilmestyy uusi jakso, joka julkaistaan näillä sivuilla.  Sinun ei tarvitse kirjautua mihinkään. Uuden jakson ilmestymisestä saat tiedon Facebookin kautta. Samoilla sivuilla Facebookissa julkaistaan joka maanantaiaamu edelliseen aineistoon liittyvä tehtävä. Blogikirjoituskoulun seuraaminen Facebookissa siis kannattaa.

Materiaali on vapaasti luettavissasi julkaisupäivän jälkeen niin pitkään kuin haluat. Löydät kaiken aineiston verkosta myös kirjoituskoulun päättymisen jälkeen. 100 prosenttisella toimitustakuulla. Voit nappailla parhaat palat sieltä täältä tai käydä läpi koko aineiston. Päätös on sinun.

Mitä blogikirjoituskoulu sisältää?

Blogikirjoituskoulun näkökulmana on tavoitteellinen bloggaaminen. Taustalla on ajatus, että blogista olisi sinulle aitoa hyötyä. Kirjoittamisen ilo on tärkeää, mutta parhaimmillaan blogi toimii erinomaisena markkinointi- ja oman osaamisen esiintuovana kanavana. Näkökulma on kuitenkin löyhä. Jos haluat ylläpitää harrastusblogia ilman sen suurempia tavoitteita, sekin käy. Tule mukaan silti.

Kesän 2019 blogikirjoituskoulun aiheet ja ilmestymispäivät:

pe 7.6. Miksi blogi? Kannattaako bloggaaminen? Päivän aikana vietetään myös Blogiperjantai-tapahtumaa.

ma 10.6. (Facebookissa) Tehtävä: miksi perustat blogin?

pe 14.6. Pohjatyö kaiken bloggaamisen aa ja oo.

ma 17.6. (Facebookissa) Tehtävä: määrittele blogisi kohderyhmä ja tavoitteet.

to 20.6. Perustetaan blogi.

ma 24.6. (Facebookissa) Tehtävä: tutustu blogialustoihin.

pe 28.6. Sisältösuunnitelma on bloggaamisen ja ajankäytön ydin.

ma 1.7. (Facebookissa) Tehtävä: tehdään sisältösuunnitelma.

pe 5.7. Miten blogiin liittyviä aiheita ideoidaan?

ma 8.7. (Facebookissa) Tehtävä: luodaan juttupankki.

pe 12.7. Ei ole blogia ilman kuvitusta.

ma 15.7. (Facebookissa) Tehtävä: minun tapani kuvittaa blogi.

pe 19.7. Bloggaaminen on luovaa työtä.

ma 22.7. (Facebookissa) Tehtävä: lue, lue ja lue.

pe 26.7. Näin blogikirjoitus syntyy.

ma 29.7. (Facebookissa) Tehtävä: minä bloggaan näin.

pe 2.8. Hyvän blogikirjoituksen elementit.

ma 5.8. (Facebookissa) Tehtävä: minun vahvuuteni bloggaajana.

pe 9.8. Bloggaajan arki on yhtä kaaosta: vinkkejä ajankäyttöön.

ma 12.8. (Facebookissa) Tehtävä: bloggaajan huoneentauluni.

pe 16.8. Palaute on bloggaajan vitamiinia.

ma 19.8. (Facebookissa) Palautekeskustelu.

Huomaa! Juhannusviikolla blogikirjoituskoulun aineisto ilmestyy poikkeuksellisesti jo torstaina 20.6. Muiden kesäviikkojen aikana aineiston ilmestymispäivä on aina perjantai ja tehtävän ilmestymispäivä Facebookin puolella joka maanantai.

Blogikirjoituskoulun on sinulle laatinut kirjoittamisen ja bloggaamisen ammattilainen

Blogikirjoituskoulun sinulle toteuttaa Sisältötoimisto Rouva Sana. Rouva Sana on ammattisisällöntuottaja, toimittaja, bloggaaja ja blogin kummitäti, joka on tehnyt parikymmenvuotisen työuran journalismin parissa, ja jolta löytyy kokemusta niin erilaisten juttujen kirjoittamisesta kuin julkaisujen tuottamisestakin eri alustoille eri työtehtävissä. Hän omaa valmiuden kirjoittamisen ohjaamiseen ja on toiminut usean vuoden bloggaamisen kouluttajana. Rouva Sana on kirjoittanut myös keväällä ilmestyneen Bloggaajan käsikirjan.

Kesä on kirjoittamistreenien kulta-aikaa. Tule mukaan blogikirjoituskouluun ensi viikon perjantaina 7.6.! Klikkaa itsesi Kesän 2019 blogikirjoituskoulun opiskelijaksi Facebookissa, ja varmistat tiedon jokaisen uuden materiaalin julkaisusta. Liity samalla vaikka heti Sisältötoimisto Rouva Sanan ja Bloggaajan käsikirjan yhteiseen Minustako bloggajaksi? -suljettuun Facebook-ryhmään, joka toimii vertaistukena ja verkostonasi myös kirjoituskoulun päättymisen jälkeen.

Blogikirjoituskoulu toteutetaan yhteistyössä Bloggaajan käsikirjan kanssa. Jos kaipaat tuhdimpaa ja kattavampaa tietopakettia bloggaamiseen liittyen, löydät Bloggaajan käsikirjan verkkokirjakaupoista ja kirjakaupoista ympäri maan. Tietokirja on myynnissä myös Rouva Kustannuksen ja Sisältötoimisto Rouva Sanan yhteisessä verkkokaupassa. E-kirja on myynnissä ainoastaan verkkokaupan puolella.

Jaa ja käy tykkäämässä