Blogikirjoituskoulu sai päättöarvosanaksi 4,4

Sisältötoimisto Rouva Sanan koko kesän mittainen, kaikkiaan 13 viikkoa kestänyt Kesän 2018 blogikirjoituskoulu oli onnistunut ja antoisa. Viikonvaihteessa päättyneeseen palautekyselyyn vastanneet antoivat ilmaiselle ja kaikille avoimelle Blogikirjoituskoululle kokonaisarvosanaksi 4,4.

Kuusi kymmenestä vastanneesta kertoi tutustuneensa jokaiseen verkkokurssin 13 päivän aineistosta. Verkkokurssin suurimmaksi ansioksi koettiin, että se antoi bloggaamiseen liittyvää uutta ajateltavaa ja pohdittavaa. Blogikirjoituskoulu vahvisti myös kurssilaisten ajatuksia blogin merkityksestä ja bloggaamisen hyödyistä.

Peräti joka neljännes kertoi perustaneensa blogin kurssin aikana. Suuri osa kurssilaisista bloggasi entuudestaan, ja Blogikirjoituskoulu oli heille keino saada uutta tietoa ja verkostoitua Facebook-ryhmän kautta muiden bloggaajien kanssa. Kukaan palautekyselyyn osallistuneista ei tunnustanut vihaavansa kurssin jälkeen blogia ja unohtavansa blogin markkinointikeinona kokonaan.

Verkkokurssi on vastanneiden perusteella ehdottomasti tätä päivää. Blogikirjoituskoulun ansioiksi laskettiin, että se oli ilmainen, avoin kaikille ja helposti saatavilla ja tutustuttavissa. Osa kertoi olevansa valmis maksamaan samanlaisesta kurssiannista. Osa olisi suosinut myös uutiskirjeiden kautta jaettavaa materiaalia.

Merkittävää on, että iso osa vastanneista kaipasi tietoa bloggaamisesta myös painetussa muodossa. Yksi vastanneista totesi, että ”Myös painettu kirja olisi ihan mahtava idea. Kävin juuri kirjastossa toteamassa, että aiheesta ei ole paljon kirjoitettu.”

Jatkossa kurssilaiset toivovat lisää tietoa muun muassa oman blogin markkinoimisesta, vaikuttajamarkkinoinnista sekä blogin kaupallistamisesta ja bloggaamisesta ammattina. Myös vertaistuki koettiin edelleen tärkeänä.

Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Kyselyyn liittyvä arvonta on suoritettu, ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Liity mukaan edelleen Minustako bloggaaja? -Facebook-ryhmään

Jos kaipaat vertaistukea, voit liittyä edelleen mukaan Sisältötoimisto Rouva Sanan Minustako bloggaaja? – Näin markkinoin sisällöillä verkossa– suljettuun Facebook-ryhmään. Ryhmä toimii tukenasi kirjoittamisessa ja bloggaamisessasi myös Kesän 2018 blogikirjoituskoulun jälkeen. Loppuvuoden aikana tavoitteena on käsitellä aiheita, jotka jäivät bloggaamisen osalta kiinnostamaan kurssilaisia. Ryhmä tarjoaa myös erinomaisen kanavan blogin perustamiseen ja bloggaamiseen liittyville kysymyksille sekä palautteen saamiseen.

Jaa ja käy tykkäämässä