Markkinoinnin dokumenteista on hyötyä vain, jos ne on tehty ja päivitetty

Posted on Posted in markkinointiviestintä, yrittäjyys

Uusi vuosi ja markkinoinnin uudet kujeet… Vai onko?

Kuulutko sinä heihin, jotka suhtautuvat oman markkinoinnin suunnitteluun sen vaativalla vakavuudella, mutta jotka odottavat aikaa sopivaa ja huomavat toukokuussa, että sitä ei koskaan tullut? Kuuluuko tapoihisi raahata vanhoja markkinointisuunnitelmia vuodelta miekka ja kilpi, ja vaihtaa niihin vain uudet päivät? Saatko markkinointisi suunnittelusta ihottumaa ja näppylöitä? Alatko hyperventiloimaan, kun joku sanoo sanan markkinoinnin vuosikello tai mikä pahempaa: sisältöstrategian? Yksinkertaisesti huokaatko markkinoinnin suunnittelusta puhuttaessa, että voi luoja, päästä minut pois täältä?

Yhtäkään yritystä ja yhteisöä ei ole ilman markkinointia. Tai jos on, olet löytänyt sellaisen kultavirran, että sen ääreltä ei sitten kannatakaan ihan hetkeen poistua. Liiketoiminnan ja yhteisöjen pyörittämiseen kuuluvat nousut ja laskut, mutta markkinoinnilla on aina sijansa. Mitä paremmin yritykselläsi tai yhteisölläsi pyyhkii, sitä tärkeämpää markkinointi on. Markkinoinnilla varmistat nousukauden jatkumon. Pistomarkkinointi tuottaa vain pistotuloksia. Samalla poukkoileva ja suunnittelematon markkinointi on ajankäytöllisesti ja resurssien kannalta kuluttavaa. Jatkuvalla ja suunnitelmallisella markkinoinnilla yritys ja yhteisö varmistaa, että hiljaisinakin hetkinä asiakkaita riittää.

Kaikki lähtee kohderyhmän tuntemuksesta

Markkinoinnin suunnittelussa kaikki lähtee kohderyhmästä. Markkinointia ei ole ilman asiakkaita ja heitä, joihin yrityksesi tai yhteisösi olemassaolo kulminoituu. Mitä paremmin asiakkaasi ja hänen tarpeensa tunnet, sitä virtaviivaisempaa markkinoinnin suunnittelu osaltasi on.

Markkinointia pitää suunnitella. Markkinointi ei ole hetkessä elämistä. Vain säännöllinen ja määrätietoinen markkinointi suhteessa satsauksiin ja resursseihin on tehokasta ja tuottaa tulosta. Saman asian voi sanoa myös toisinpäin: tulosta ei synny hetken pikavoittoja enempää, jos et koskaan, milloinkaan suunnittele markkinointiasi vaan elät hetkessä.

Älä unohda markkinoinnin suunnittelua verkkoon ja someen

Yrityksen ja yhteisön tärkeimpiä markkinoinnin dokumentteja ovat markkinointisuunnitelma ja markkinoinnin vuosikello. Molemmat laaditaan juuri nyt – eikä ainakaan toukokuussa, elokuussa tai sitten, kun sinulla on aikaa. Yhtä tärkeitä ovat myös verkkoon ja sosiaalisen median kanaviin suunnattu sisältöstrategia sekä sisältösuunnitelma, joista molemmat ovat tärkeä osa nykyisen digitaalisen markkinoinnin dokumentteja. Osoita minulla yritys tai yhteisö, joka pärjää tyystin ilman läsnäoloa verkossa ja somessa – ja annan hänelle synninpäästön tai ainakin vapautuksen sisältöstrategian ja sisältösuunnitelman laatimisesta.

Verkko on pullollaan toinen toistaan hulppeampia markkinoinnin dokumentteja ja pohjia. Markkinoinnin suunnittelussakin silti yksinkertaisin on kauneinta. Mitä haastavampana markkinoinnin suunnittelua ja sen toteutusta pidät, sitä simppelimpänä se kannattaa pitää. Monimutkaisista markkinoinnin dokumenteista on iloa vain, jos ne suunnittelee ja ennen kaikkea vie vuoden aikana suunnitelman mukaisesti käytäntöön. Markkinoinnin suunnittelemisen ei tarvitse olla rakettitiedettä, jos sinulla ei ole koskaan tarkoitus lentää raketilla.

Markkinointi-iltamat antaa vauhdin markkinoinnin suunnitteluusi

Sisältötoimisto Rouva Sana vastaa tammikuussa lukuisten asiakkaiden pyyntöihin, ja toteuttaa yhden illan mittaisen Markkinointi-iltamat-työpajan ensi viikon tiistaina 15.1. Työpajan aikana on tarkoitus etsiä markkinoinnillesi oma suunta ja luoda avuksesi sellaiset dokumentit, joiden suunnitteleminen ja täyttäminen on sinulle jatkossa piirun verran yksinkertaisempaa yksin.

Ilta on avoin kaikille omaan markkinointiinsa apua, sparrausta ja ideoita kaipaaville. Erityisesti työpajasta hyötyvät pk- ja yksinyrittäjille sekä erilaisten yhteisöjen markkinoinnista vastaavat Voit viipyä työpajassa juuri itsellesi sopivan ajan.

Työpajan aikana on mahdollisuus keskittyä joko markkinointisuunnitelmaan, markkinoinnin vuosikelloon, sisältöstrategiaan ja/tai sisältösuunnitelmaan. Päätös on sinun. Mitä paremmin ennakkoon työpajaan valmistaudut, sitä enemmän saat yhden illan aikana aikaan. Työpajaillan hinta on 39 e.

Markkinointi-iltamat sisältää:

  • markkinointisuunnitelmaan, markkinoinnin vuosikelloon, sisältöstrategiaan ja/tai sisältösuunnitelmaan liityvän materiaalin
  • opastuksen ja sparrauksen
  • illan aikana esitettävät markkinoinnin tietoiskut sekä
  • pienen tarjoilun.

Älä jätä omaa markkinoinnin suunnitteluasi vuonna 2019 pöytälaatikkoon vaan tee siitä pysyvä osa omaa liiketoiminnan kehittämistä. Tule mukaan Markkinointi-iltamiin!

Markkinointi-iltamat tiistaina 15.1.2019 klo 17-21 Etälässä (Mannilantie 34 B, Järvenpää). Liput ovat myynnissä verkkokaupan puolella. Työpajaan on mahdollisuus osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista. Klikkaa itsesi Markkinointi-iltamat-tapahtuman seuraajaksi Facebookissa.  

Jaa ja käy tykkäämässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *