Sisältötoimisto Rouva Sanan palvelu bloggaajille: blogianalyysi

Ilmassa on maagista energiaa. Liekö sitten syynä piirun verran kohentuneet taloudelliset näkymät vai mitkä, mutta muutosta on selvästi ilmassa.

Otetaan ensin kohta aa: yritykset. Vaikkapa vain vuoden takaiseen verrattuna pk-yritykset ovat nyt merkittävästi aikaisempaa kiinnostuneita sisältömarkkinoinnin harjoittamisesta ja sisältöjen tuottamisesta markkinointi- ja brändäämismielessä.

Ja sitten kohta bee: sisällöntuottajat. Sisällöntuottajat suorastaan janoavat nyt tietoa oman työnsä kehittämiseen.

Rouva Sana on saa toistuvasti yhteydenottoja, joissa  sisällöntuottajat tiedustelevat, miten temppu lopulta tehdään. Millainen on oikeasti hyvä blogijuttu?

Sisältötoimisto Rouva Sana vastaa sille osoitettuihin haasteisiin. Päivänvalon näkee kirjoittaville sisällöntuottajille suunnattu blogianalyysi.

Mikä blogianalyysi on?

Bloginanalyysi on sisällöntuottamisen ammattilaisen vinkkipatteristo oman bloggaamisesi kehittämiseksi. Blogianalyysin avulla saat ulkopuolisen arvion oman blogisi sisällöstä; blogisi sisällöllisistä onnistumisista sekä kehittämiskohteista.

Suomalaisen sanataiteen ohjaamisen pioneeri Päivi Haanpää toteaa maan mainiossa teoksessaan Sanataideohjaajan opas, kuinka ”yksi tärkeä syy hakeutua kirjoittajakoulutukseen on palaute”. Monelle se on jopa tärkein syy.

Blogi on toki siitä kiitollinen julkaisukanava, että se kirvoittaa monet lukijat kommentteihin. Valtaosa sisällöntuottajista kuitenkin tietää, että kommenteista ja niiden määrästä on silti mahdoton päätellä oman työn laatua.

Kuten Haanpää toteaa, niin harrastajan kuin ammattilaisenkaan on vaikea lopulta tietää, millaista hänen tekstinsä on ilman sanataideohjaajan tai kirjoittajasparraajan näkemystä. Tähän rakoon on syntynyt nyt Rouva Sanan blogianalyysi.

Blogianalyysi perustuu aina sisällöntuottajan omiin henkilökohtaisiin lähtökohtiin. Pohjana ovat sisällöntuottajan ajatukset sekä toiveet: kompastuskivet tai haasteet, joiden selättämiseen hän kaipaa ulkopuolisen sparraajan tukea.

Siksi yksikään blogianalyysi ei ole koskaan täysin samanlainen. Jokainen blogianalyysi on yksilöllisesti laadittu ja siinä on huomioitu sisällöntuottajan henkilökohtaiset tarpeet.

Blogianalyysi on oiva työkalu sinulle, joka olet kirjoittanut jo jonkin aikaa ja jämähtänyt ehkä paikoilleen. Ideasi ovat loppuneet, tekstisi toistaa itseään, tarinallistamisen työkalusi ovat kateissa (tai niitä ei ole ehkä koskaan kiireessä löytynytkään) tai aikasi ei riitä kaikkeen ja kiire uhkaa näkyä myös sisällöissäsi.

Lähtökohdat ovat siis henkilökohtaiset. Yhteistä kaikille blogianalyysista kiinnostuneille sisällöntuottajille on, että he kaipaavat ulkopuolisen apua. Sparrausta. Tukea ja mielipiteitä.

Blogianalyysi on bloggaajalle matalan kynnyksen palvelu oman työn kehittämiseen ilman suuria investointeja tai pitkäkestoisia valmennuskursseja.

Rouva Sanan blogianalyysin luomiseen ja kehittämiseen on osallistunut kolme erilaisen taustan omaavaa bloggaajaa. He ovat kertoneet oman näkemyksensä palvelusta, antaneet palautetta ja esittäneet toiveita sisällön suhteen.

Mitä blogianalyysilla saat?

Bloginanalyysin avulla sisällöntuottajana saat:

 • ammattilaisen palautteen blogisi tekstisisällöistä ja kuvista aiheineen
 • ulkopuolisen mielipiteen blogisi napakympeistä sekä muista huomioitavista seikoista
 • arvion siitä, mitkä ovat vahvuuksiasi ja mitä puolia sinun kannattaisi kirjoittamisessasi kehittää
 • tukun konkreettisia, bloggaajan arjessasi toteutettavia, sinulle räätälöityjä vinkkejä henkilökohtaiset tarpeesi huomioiden
 • sekä 16-sivuisen Sisältötoimisto Rouva Sanan Hyvä tarina – näin se syntyy -opasvihkosen sähköisessä muodossa; opaskirjanen sisältää ajatuksia ja taustaa tarinasta ja tarinallisuudesta, hyvän kirjoittajan ja tarinan ominaisuuksista sekä neljä harjoitustehtävää ja kaksi omaan henkilökohtaiseen treenikäyttöön kopioitavaa tehtäväpohjaa.

Miksi juuri Rouva Sanan blogianalyysi?

Miksi tilaisit blogianalyysin juuri Rouva Sanalta? Siksi, että olen sisällöntuottamisen ammattilainen. Ammattitaitoni varmistavat:

 • 20 vuoden ura kirjallisten sisältöjen tuottamisen parissa; olen kirjoittanut oikeastaan aina
 • pitkä työkokemus paitsi toimituspäällikkönä myös toimitussihteerinä journalististen sisällöntuottajien sparraajana, aiheiden kehittelijänä ja näkökulmien pallottelijana, oikolukijana sekä tekstien editoijana
 • kokemus kahden lehden sisällöllisestä uudistustyöstä sekä ulkoasu-uudistuksista
 • pidetyn Minustako bloggaaja? -kurssin (ja sittemmin samannimisen verkkokurssin) kehittäjä ja vetäjä
 • kirjoittamisen opinnot Jyväskylän yliopistossa, jotka antavat pohjan kirjoittajaohjaana toimimiseen sekä
  osallistuminen noin 10 erilaiselle luovan kirjoittajan kurssille oppilaana.

Moni pitää Rouva Sanaa ammattitoimittajana, mutta harva tietää, että omaan rutkasti kokemusta myös muusta kirjoittamisesta kuin journalististen tekstien laatimisesta.

Mitkä ovat blogianalyysin hyödyt sinulle?

Sisältötoimisto Rouva Sanan bloginanalyysin avulla saat uusia tienviittoja ja maamerkkejä omaan kirjoittajan työhösi. Bloginanalyysin jälkeen:

 • tiedät, millaisin silmin ulkopuolinen näkee blogisi ja sen sisällön
 • olet saanut ainakin kerran bloggaajaurasi aikana rehellisen ammattilaisen palautteen
 • tiedät, mihin suuntaan sinun kannattaisi blogiasi kehittää
 • saat on tukun konkreettisia vinkkejä ja harjoitustehtäviä sekä
 • saat varmuuden, että et ole bloggaajan työssäsi yksin: jossain on olemassa korvat, jotka kuuntelevat ja sydän, joka lyö sinun bloggaajan sydämesi tahtiin.

Mutta muista: blogianalyysin jälkeen pallo on jälleen sinulla. Tekstitaituriksi oppii lopulta vain ja ainoastaan kirjoittamalla (ja lukemalla).

Bloginanalyysistä pilotointivaiheen jälkeen sanottua:

”Kokonaisuus oli hyvä! Tosi pitkä analyysi ja olit selkeästi paneutunut siihen.” – ”Ohjevihkonen on mieletön plussa tälle paketille!”- Beauty of Life – blogi

Laitetaanko blogianalyysi pakettiin? Voit varata palvelun kätevästi verkkokaupan puolelta.

 

Jaa ja käy tykkäämässä