Vuosi Tuusulanjärvellä

Vuosi Tuusulanjärvellä -kalenteri

Vuosi Tuusulanjärvellä on keskiuusmaalainen, 100 prosenttisesti paikallinen kalenteri. Seinälle ripustettavan kulttuuri- ja luontokalenterin jokaista kuukautta koristaa vuodenaikaan sopiva kuva Tuusulanjärveltä tai sen välittömästä läheisyydestä.

Kalenteriosaan on merkitty kaikki valtakunnalliset kulttuuriset merkki-ja liputuspäivät sekä paikalliset, Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten juhlapäivät. Kalenterissa on tilaa myös omille merkinnöille.

Vuosi Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on aitoa lähituotantoa. Kalenteri on toteutettu alusta loppuun saakka Järvenpäässä. Kalenterin kuvat ovat Rouva Sanan (Minna Luoma) ja kalenterin kustantaa Rouva Kustannus. Kalenterin painamisesta vastaa Järvenpään Kirje- ja Lomakepaino. Lue mediatiedote kuvan alta.

VUOSI 2020 TUUSULANJÄRVELLÄ ON MYYNNISSÄ NYT!

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on nyt ilmestynyt. Lue lisää kalenterista blogikirjoituksesta. Löydät seinäkalenterin Rouva Kustannuksen ja Sisältötoimisto Rouva Sanan yhteisestä verkkokaupasta sekä seuraavista jälleenmyyntipisteistä suoraan hyllystä:

Kysy Järvenpäässä sijaitsevilta jälleenmyyjiltä myös Rouva Sanan Tuusulanjärvi-aiheisia postikortteja sekä joulukorttia.

VUOSI 2020 TUUSULANJÄRVELLÄ -SEINÄKALENTERIN TIEDOT

 • Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri (kuvat Minna Luoma/Rouva Sana - Rouva Kustannus)
 • koko A4-pystymalli (21 x 29,5 cm)
 • jokainen kuukausi omalla sivullaan, kuukautta koristaa kuva Tuusulanjärveltä tai sen läheisyydestä (Järvenpää, Tuusula)
 • valtakunnalliset kulttuuriin ja luontoon liittyvät merkkipäivät sekä keskiuusmaalaiset, Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön liittyvät juhlapäivät
 • viikko-, päivä- ja pyhäpäivämerkinnät, ei sisällä em. lisäksi erikseen nimettyjä juhlapäiviä eikä nimipäiviä
 • 12 kalenterisivua sekä kannet, yhteensä 14 sivua
 • kierresidottu
 • painopaikka Kirje- ja Lomakepaino, Järvenpää
 • suositushinta 15,90 e
 • myynti keskiuusmaalaisten jälleenmyyjien kautta (Suomalainen Kirjakauppa Järvenpää ja Kerava, Helmi-kirpputori Järvenpäässä sekä Memories Marin Putiikki Tuusulassa) sekä Rouva Sanan ja Rouva Kustannuksen yhteisen verkkokaupan kautta tammikuuhun 2020 asti - useamman kappaleen tilaukset sähköpostitse
 • kurkkaa seinäkalenterin lisäkuvat 
Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä
Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri
MEDIATIEDOTE 29.10.2019
Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenteri kuvaa vuodenkierron Uudenmaan maakuntajärvellä 

Millainen on Uudenmaan maakuntajärvi eri vuodenaikoina? VUOSI 2020 TUUSULANJÄRVELLÄ -seinäkalenteri kuvaa vuodenkierron Tuusulanjärvellä. Kalenterissa kuviin yhdistyvät valtakunnalliset luontoon ja kulttuuriin liittyvät juhlapäivät sekä Tuusulanjärven taiteilijayhteisön keskiuusmaalaiset merkkipäivät. Kalenteri on 100 prosenttisesti keskiuusmaalainen, lähituote.   

Uudenmaan maakuntajärveksi nimetty Tuusulanjärvi tuli tunnetuksi reilut sata vuotta sitten muodostuneesta taiteilijayhteisöstään. Järven miljööstä ja hengestä innostuksensa haki ensin kirjailija Juhani Aho yhdessä kuvataiteilijavaimonsa Venny Soldan-Brofeldtin kanssa. Pian Ahon perässä Tuusulanjärven rannalle muuttivat kuvataiteilija Pekka Halonen, säveltäjä Jean Sibelius sekä kuvataiteilija Eero Järnefelt perheineen. Yhteisö oli tiivis ja sosiaalinen. Taiteilijoista jokainen sai voimaa työhönsä ympäröivästä luonnosta.

Tuusulanjärven alueella asuu yhä edelleen vahva kulttuurinen henki, ja luonto on yhä voimakkaasti osa alueella asuvien elämää. Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri tekee kunniaa alueen tunnetuksi tehneelle yhteisölle ja esittelee, miltä kulttuuriseutu näyttää vuonna 2020.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on 100 prosenttisesti keskiuusmaalainen lähituote

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenteri on järvenpääläisen sisällöntuottajayrittäjän ja kulttuurinkuluttajan ja -vaikuttajan Minna Luoman (Rouva Sana) toteuttama. Kalenterin sivuja koristavat Tuusulanjärvellä tai sen välittömässä läheisyydessä ikuistetut kuvat eri vuodenajoilta. Sivuilla on Tuusulanjärven lisäksi maisemia Halosenniemestä, Vanhankylänniemestä, Teriojalta, Ristinummelta sekä Suomen suurimmalta vesiensuojelukosteikolta Rantamo-Seittelistä.

Kalenteriin on merkitty paitsi valtakunnalliset luontoon ja kulttuuriin liittyvät liputuspäivät, mutta myös Tuusulanjärven taiteilijayhteisön paikalliset merkkipäivät. Kenen Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenen syntymäpäivä on vuosittain valtakunnallinen kulttuurinen merkkipäivä? Entä kuka suomalaisen median syntyyn vahvasti vaikuttanut vaikuttaja juhlistaa ensi keväänä 160-vuotisjuhlavuottaan? Muun muassa nämä ja paljon muuta on tallennettu Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenteriin.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenteri on 100 prosenttinen lähituote. Kalenterin kuvat on ikuistanut Minna Luoma, ja sen on kustantanut Rouva Kustannus. Kalenterin painamisesta vastaa Kirje- ja Lomakepaino. Kaikki ovat järvenpääläisiä. Kalenterin myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta: Suomalaisen Kirjakaupan Järvenpään ja Keravan myymälöissä, Helmi-kirpputorilla Järvenpäässä sekä Memories Marin Putiikissa Tuusulan Rantatiellä.

Lisätiedot: Minna Luoma, puh. 0400-393922, minna@rouvasana.fi, www.rouvasana.fi