Rouva Sana

Mikään tarina ei ole liian pieni kerrottavaksi

ROUVA SANA

Hei, olen Minna Luoma alias Rouva Sana, sanojen ja kirjoittamisen ammattilainen. Sanat ovat elantoni ja elämäntapani. Kun en kirjoita työkseni, kirjoitan harrastuksekseni - ja toisin päin. Olen kirjoittanut lähes aina.

Olen sisältöjen tuottamisen konkari. Olen tehnyt toimittajan, toimitussihteerin ja toimituspäällikön töitä sanoma- ja aikakauslehdissä lähes 20 vuotta. Tarkemmin työurastani löydät Referenssejä-sivulta ja LinkedInistä.

Tunnen julkaisujen ja sisältöjen maailman juttujen suunnittelusta ja kirjoittamisesta tarinoiden editointiin ja niiden julkaisemiseen asti. Olen tehnyt myös viestintä-, tiedotus- ja markkinointialan töitä. Uskon elinikäiseen oppimiseen. Olen opiskellut markkinointia, viestintää ja luovaa kirjoittamista sekä suorittanut muita ammattitaitoani ylläpitäviä opintoja kuten yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Minulla on myös luovan kirjoittamisen ohjaajan valmius.

Sisältötoimisto Rouva Sana sai alkunsa vuonna 2016 kirjoittamisen ja sisältöjen tuottamisen tarpeestani sekä havainnosta, kuinka mikään tarina ei ole liian pieni kerrottavaksi. Tarinoista jokainen ansaitsee tulla tavalla tai toisella kerrotuksi.

Ammatillisesti minut tunnetaan erityisesti:

 • ei ole olemassa mitään niin tärkeää ja pyhää kuin määräajat: deadlinet on luotu niiden kunnioittamista ja vaalimista varten
 • sanoilla on merkitystä - on aidosti väliä miten päin sanat asetetaan lauseeseen: sisällöntuottamisen rutiinit ja kirjoittamisen taito ovat karttuneet vain pitkän työkokemuksen myötä
 • ei haittaa vaikka tarinaltasi puuttuisi näkökulma - saat sen täältä halutessasi kaupan päälle
 • kirjoittamisen ja asiakassuhteen vaalimisen parasta vitamiinia on avoin, rehellinen keskustelu sekä palautteen antaminen ja saaminen

Vapaa-ajalla minua kiinnostaa eniten:

 • ympäröivän maailman tarkkaileminen olohuoneen suurien ikkunoiden kautta, kaupan kassalla tai vaikka puiston penkillä - paikalla ei ole niin väliä, havaintojen tekemisellä ja ihmisten tarkkailulla on
 • vuodenaikojen vaihtumisen seuraaminen kotijärven maisemissa Tuusulanjärvellä, kameran kanssa tai ilman
 • juoksu- ja salilenkkarini tai se, kun niitä ei tarvita hetkeen lainkaan (= jooga)
 • ihon alle menevä taide-elämys: näytelmä, konsertti, taidenäyttely, elokuva, tanssiesitys, mikä vain - pääasia, että se liikauttaa (ja yleensä se liikauttaa)
 • hitaiden, venyvien viikonloppuaamujen, villasukkien ja hiirenkorvalle merkittyjen kirjojen yhdistelmä.

Etsitkö kenties vapaa-ajan blogiani? Tarinoita muuan keskiuusmaalaisen rouvan arkielämästä ja hieman sen vierestä löydät Rouva Sana -nimisestä blogistani täältä. Olet lämpimästi tervetullut lukemaan!

SISÄLTÖTOIMISTO ROUVA SANA

Sisältötoimisto Rouva Sana on sisältöjen tuottamiseen sekä sisältömarkkinoinnin sparraamiseen ja kouluttamiseen erikoistunut markkinointiviestinnän toimisto. Rouva Sanan missiona on täyttää koko maa laadukkailla ja seuraajia kiinnostavilla sisällöillä ja tarinoilla.

Ihmiset eivät ole muuttuneet ajasta sitten leirinuotioiden. Sanoissa on jotain hyvin ainutlaatuista. Rakastamme tarinoiden voimaa. Tunteita, joita ne meissä synnyttävät. Niin kauan kuin on ihmisiä, säilyy kaipuumme tarinoihin ja niiden synnyttämään yhteisöllisyyteen; tarve sanojen ja tarinoiden kuulemiseen, kertomiseen ja jakamiseen toistemme kesken.

Sisältötoimisto Rouva Sanan arvoja ovat:

 • rakkaus omaan äidinkieleen ja  suomen kielen vaaliminen: työssäni ei ole mitään tärkeämpää kuin kielellisesti taidokkaasti ja ammattitaidolla laaditut sisällöt
 • aikataulut: deadlinet ovat työssäni pyhät - yhdessä sovituista aikatauluista ei tingitä
 • kumppanuus ja yhteistyö: yksinyrittäjänä minulla taitoa asettua pienenkin asiakkaan ja yksittäisen ihmisen asemaan ja kyky puhua kanssasi samaa kieltä - jakkupuvun ja salkun sijaan minulle on tärkeämpää se, että olet saamaasi palveluun tyytyväinen, eikä palvelu ei pääty laskun maksamiseen
 • vaikka työ on usein vakavaa, elämä ei saa olla: siksi ain hymyillen työtäs tee eli pilke silmäkulmassa kantaa eteenpäin niin vapaalla kuin töissä.

Tiesitkö, että

Rouva Sana on alueellisen sisällöntuottajayhteisön Keski-Uudenmaan blogien eli Kublon toinen perustaja ja vetäjä. Kiinnostaako sinua vaikuttajamarkkinointiyhteistyö Keski-Uudellamaalla? Kublo on palveluksessasi. Kysy, pyydä käymään!

Sisältötoimisto Rouva Sana on Suomen Yrittäjien jäsenyritys ja kuuluu paikallisyhdistyksen kautta Järvenpään Yrittäjiin.

Etsitkö ala- tai yläkouluusi tai ehkä jopa toisen asteen oppilaitokseen yrittäjäyhteistyökumppania? Sisältötoimisto Rouva Sana on vapaaehtoinen YES Kummi, jonka tehtävänä on auttaa lapsia ja nuoria tutustumaan työelämään, yrittäjyyteen ja työelämässä tarvittaviin taitoihin. Pyydä vierailulle kouluusi!