Sisällöntuotannon kuukausipaketti vai sisältöjä räätälöidysti: mitä tarvitset? – osa 3

Vain säännöllisellä sisällöntuotannolla on merkitystä. Sillä, että tuotat jonkin sisällön verkkosivuillesi, kun satut muistamaan tai sinulla on aikaa, ei ole suoraan sanottuna juuri mitään merkitystä.

Jos päivität verkkosivusi harvemmin kuin kerran kuukaudessa, sekin pieni sisältöjen tuottamiseen kuluva aika, jonka työhön uhraat, valuu oikeastaan vain hukkaan. Somen päivittäminen tuo siihen pientä ensiapua. Hakukoneet arvostavat eniten säännöllisesti päivittyviä verkkosivuja.

Älä anna ideoidesi ja sisältöjesi haihtua siis savuna ilmaan vain siksi, että et osaa tai sinulla ei ole aikaa. Sisällöntuottamisen ulkoistaminen ja palvelujen ostaminen on yrityksille ja yritysten sisällöntuotannosta vastaaville nyt mahdollisimman helppoa. Sisältötoimisto Rouva Sanan kuukausipaketit on ideoitu erityisesti pk-yritysten sisällöntuottamisen vaihteleviin tarpeisiin.

Kuukausipakettien taustalla on ajatus siitä, että jokaisen yrityksen sisältömarkkinoinnin tulee olla säännöllistä, jotta sillä on merkitystä. Koska yritysten tarpeet ja toiveet ovat kuitenkin erilaiset, myös sisällöntuotannon kuukausipaketteja on useita erilaisia. Siten palvelutarjonnasta löytyy jokaiselle yrittäjälle ja sisällöntuotannon ulkoistamisesta kiinnostuneelle sopiva vaihtoehto.

Sisällöntuotannon kuukausipaketti: KEVYT

Sisällöntuotannon kuukausipaketti Kevyt on suunniteltu erityisesti pieneen sisällöntuotantotarpeeseen. Vaihtoehto sopii erityisen hyvin yrittäjälle tai asiantuntijalle, jolla on aikaa ja kiinnostusta osallistua itse omaan sisältömarkkinointiin, mutta joka haluaa ulkoistaa esimerkiksi yhden selkeän kokonaisuuden markkinoinnistaan alan ammattilaiselle.

Kevyt sisältää sisällöntuotannon kuukausittaisen minimimäärän eli yhden vapaavalintaisen artikkelin sisällöntuottamisen. Artikkeli sopii erityisen hyvin verkkosivuilla esimerkiksi ajankohtaista-palstalla tai blogissa julkaistavaksi.

Artikkeli voi myös vaihdella. Jos olet kirjoittanut itse verkkosivuillesi jonkin sisällön, artikkelin kohteena voi olla myös jokin muu kuin verkkoteksti kuten asiakaskirje, uutiskirje tai vaikkapa lehdistötiedote. Päätös on sinun.

Jos täydennät kuukausipakettia lisämaksullisella some-bonuksella eli some-kanavien päivittämisellä, jo Kevyt luo erinomaisen pohjan sisältömarkkinoinnillesi.

Sisällöntuotannon kuukausipaketti: PERUS

Perus on nimensä mukaisesti kuukausipaketin vaihtoehdoista hyvällä sanottuna se ”tavallisin”. Pakettiin sisältyy kaksi artikkelia kuukaudessa, ja edellä mainittuun tapaan voit vaihdella artikkelin muotoa joka kuukausi valintasi mukaan vapaasti.

Jos haluat tuottaa osan verkkosisällöistä itse, jokaisen artikkelin ei tarvitse olla verkkosivuilla julkaistava. Lisäpalveluna toteutettavan some-bonuksen ansiosta sinulla on mahdollisuus ulkoistaa myös osa some-kanavien päivittämisestä.

Kevyestä kuukausipaketista poiketen perus sisältää sisällöntuotannon lisäksi kerran kuukaudessa toteutettavan suunnittelupalaverin. Palaverissa mietimme yhdessä etukäteen, mitä kuukauden artikkelit konkreettisesti ovat, ja varaudumme tulevien kuukausien tarpeisiin.

Suunnittelupalaveri toteutetaan etänä joko puhelimitse tai verkkoyhteyksin. Palaveri on keskimäärin tunnin mittainen.

Sisällöntuotannon kuukausipaketti: HEVI

Hevi on kuukausipaketeista se kaikkein painavin. Palvelupaketin avulla saatat parhaimmillaan saada kuntoon lähes koko pk-yrityksesi sisältömarkkinoinnin – sinulle (tai markkinoinnista vastaavalle tai siihen osallistuvalle) jää korkeintaan vain pieni osa toteutettavaksi.

Hevi sisältää kolmen artikkelin sisällöntuotannon kuukaudessa. Artikkelien aiheet ja muodot päätät sinä. Paketti sisältää perus-settiin liittyvän kuukausittaisen suunnittelupalaverin sekä bonuksena artikkeleihin liittyvän sisältösuunnitelman. Lisämaksusta saat some-kanavien päivittämisen samaan tapaan kuten edellä.

Koska kaikkien kolmen kuukausipaketin (kevyt, perus, hevi) artikkelien sisällöt ja muodot vaihtelevat, myös niiden pituudet ovat luonnollisesti erilaisia. Kuukausipakettien sisällöille määritelty maksimimitta, 5000 merkkiä, on aidosti iso. Se riittää kattamaan lähes kaikenlaiset tarpeet. Käytännössä määrä vastaa tekstiä, joka on aikakauslehdessä julkaistuna noin kaksi aukeamaa.

Tai tilaa sisällöntuotantopalveluja räätälöidysti

Voit myös tilata räätälöidysti mitä tahansa sisällöntuotantopalveluja joko kuukausipaketin ohessa tai ilman kuukausipakettia. Räätälöidyn sisällöntuotannon kohteena voi olla esimerkiksi natiiviartikkeli tai kokonaisen natiiviartikkeliliitteen tuottaminen, tuotteen, palvelun tai tapahtuman lanseeraukseen liittyvä tiedotustyö, julkaisun laatiminen, mikä vain. Hinta määräytyy tilaamasi palvelun mukaan.

Muista, että kaikkiin palveluihin on mahdollista yhdistää valokuvaaminen ja kuvat, valtakunnallisen ePressin tiedotejakelu, yrityksen koko sisältömarkkinoinnin suunnittelutyö, graafinen suunnittelu ja jopa painotyöt.

Saat ihan kaiken saman katon alta helposti ja yksinkertaisesti. Mikään sisältötoiveesi ei ole liian mahdoton toteutettavaksi. Tämän helpompaa ei yrityksen sisällöntuotannon ulkoistaminen voi siis enää olla.

Muista: sisällöntuottaminen ei ole vain kirjoittamista

Muista, että tilasitpa yksittäisen artikkelin tai painavimman kuukausipaketin, sisällöntuotantotyöhön sisältyy automaattisesti kaikki, siis ihan kaikki, valokuvia lukuun ottamatta. Saat siis paitsi artikkelin kirjoitustyön myös kirjoittamista edeltävän tausta-aineiston haalimisen, siihen perehtymisen, mahdollisten haastateltavien kanssa haastatteluaikojen sopimisen, varsinaiset haastattelut, artikkelien tarkistuttamisen kaikilla sen syntymiseen osallistuvilla osapuolilla sekä lukukierroksen jälkeisen sisällön korjaamisen, oikolukemisen ja oikeakielisyyden.

Sisältöjen tuottaminen ulkoistettuna ei siis tarkoita koskaan vain pelkän sisällön tilaamista vaan turkasta määrää erilaisia työvaiheita, jotka ulkoistustyön ansiosta jäävät sinulta kokonaan pois. Suomeksi sanottuna sisältöjen tuottaminen ulkoistettuna tarkoittaa artikkelin vastaanottamista julkaisuvalmiina – suoraan sellaisenaan omissa kanavissasi julkaistavaksi. Aika näppärää, vai mitä?

Tutustu Sisältötoimisto Rouva Sanan sisällöntuotantopalveluihin ja hinnastoon.

Kirjoitus on osa juttusarjaa, jossa käsitellään sisällöntuotannon ulkoistamista, ulkoistamiseen liittyviä näkökulmia sekä ulkoistetun sisällöntuotannon hinnoittelua. Aikaisemman osan yksi löydät täältä (miksi oman sisällöntuottamisen ulkoistamista kannattaa harkita), osan kaksi täältä (mitä sisällöntuottamisen ulkoistaminen tarkoittaa kannaltasi ja mitä kaikkea sisällöntuotantotyöhön sisältyy) ja viimeisen osan neljä täältä (mistä sisällöntuotantotyön hinta koostuu). 

Jaa ja käy tykkäämässä