#Blogiperjantai21

”Sitä kokemusta en unohda” – #Blogiperjantai21

Mitä bloggaaminen on antanut sinulle? Mihin kaikkeen (ja kaikkialle) blogisi on sinut johdattanut? Mitä olet saanut blogisi avulla aikaan? Mitä bloggaamiseen liittyvää kokemusta et unohda, et ehkä koskaan?

Kesäkuun ensimmäisenä perjantaina 4.6. vietetään järjestyksessä neljättä valtakunnallista bloggaamisen teemapäivää, #Blogiperjantaita. #Blogiperjantai21-teemapäivän aiheena on ”Sitä kokemusta en unohda”. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Esiin blogiin ja bloggaamiseen liittyvät kokemukset

Bloggaaminen on arkista puuhaa ja usein aika yksitoikkoistakin puuhaa. Kun blogi on perustettu ja bloggaaminen on luiskahtanut omille tasaisille raiteilleen, blogista tulee kuin olohuoneen nurkassa omaa elämäänsä elävä viherkasvi. Se elää joskus rönsyillen ja rehottaen, joskus kivuliaasti kituuttaen; aika usein jotain näiden väliltä.

Blogi saattaa tarjota bloggaajalle pieniä arkipäivän iloja, joiden merkitys on suurempi kuin niiden osiensa summa, jakaa onnistumisen iloa, saada aikaan kokemuksia, joista bloggaaja ei ole osannut haaveillakaan tai kuljettaa hänet sellaiselle matkalle, jolta ei ole ollut enää paluuta.

Harmi vain, että olivatpa kokemukset ja hetket isoja tai pieniä, ne tahtovat jäädä arjen jalkoihin ja unohtua. Kuinka moni asiantuntijabloggaaja on kertonut omille seuraajilleen, millaista iloa, hyötyä ja oppia blogi ja bloggaaminen on vuosien aikana hänelle tarjonnut?

Mitä blogi on sinulle tarjonnut? Kerro ja jaa!

Nyt iloitaan blogin avulla saavutetuista tavoitteista, hetkistä ja kokemuksista ja jaetaan yhteistä ilosanomaa. Kerro, mitä omaan bloggaamiseesi liittyvää kokemusta et unohda. Kokemus voi olla iso tai pieni. Pääasia, että se on ollut sinulle itsellesi merkityksellinen.

Muistatko miltä tuntui, kun saavutit ensimmäisen tavoitteesi: sait ensimmäisen kommentin, saavutit sadan tai tuhannen lukijan rajapyykin, myit blogisi avulla ensimmäisen palvelusi tai kurssisi, tapasit kasvokkain säännöllisen lukijasi ja seuraajasi, löysit yhteisöllisen blogiheimon tai pääsit blogisi matkassa reissuun? Oliko blogisi edesauttamassa uuden työpaikan löytämistä? Perustitko blogisi ansiosta (tai syystä) oman yrityksen tai julkaisitko kirjan? Kerro ja jaa! Blogi on sen ansainnut.

Osallistu #Blogiperjantai21-tapahtumaan näin

Osallistu #Blogiperjantai21-teemapäivän viettoon näin:

  1. Klikkaa itsesi osallistujaksi #Blogiperjantai21-teemanpäivään Facebookin puolella.
  2. Kirjoita ja julkaise blogikirjoitus omassa blogissasi #Blogiperjantai21-teemanpäivän aiheesta haluamanasi ajankohtana. Voit julkaista kirjoituksesi vaikka heti.
  3. Jaa blogikirjoitustasi haluamillasi tavoilla. Muista käyttää aihetunnusta #blogiperjantai21, jolloin kaikki kiinnostuneet löytävät sen somesta ja verkosta helpommin.
  4. Jaa teemapäivään liittyvä blogikirjoituksesi #Blogiperjantai21-Facebook-tapahtumassa viimeistään lauantaina 5.6.

Kaikki #Blogiperjanta21-Facebook-tapahtumassa oman blogikirjoituksensa jakaneet osallistuvat tavoitteelliseen bloggaamiseen liittyvien palkintojen arvontaan. Arvonnan palkintoina on kaksi vapaavalintaista blogikurssia Heinolan kansalaisopistoon lukuvuodeksi 2021-2022 (joista ainakin osa toteutetaan verkkokursseina eli voit osallistua niille mistä vain) sekä kolme tavoitteellisen bloggaamisen tietokirjasettiä, joka sisältää sekä Minustako bloggaaja? – Bloggaajan käsikirjan että Minustako bloggaaja? – Bloggaajan työkirjan.

#Blogiperjantain historia alkoi vuonna 2018

#Blogiperjantai sai alkunsa vuonna 2018, kun Sisältötoimisto Rouva Sanassa ihmeteltiin, kuinka alavireistä aikaa blogi Suomessa eli. Blogi oli jäänyt uusien some-kanavien, liikkuva kuvan ja podcastien jalkoihin. Tilanne kaipasi muutosta. Blogi tarvitsi itselleen oman teemapäivän.

Teemapäivän tarkoituksena on ollut ensimmäisestä päivästä alkaen nostaa esiin blogin ja bloggaamisen hyötyjä. Blogi on uusien sisältökanavien ristiaallokossa edelleen erittäin tehokas ja merkityksellinen käyttöliittymä. Blogin tärkeys korostuu erityisesti verkkosivuilla. Teemapäivän tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota kirjallisen ilmaisutaidon merkitykseen ja tärkeyteen sekä osoittaa, mitä kaikkea blogi ja kirjoittaminen antavat bloggaajalleen.

#Blogiperjantai21-virtuaalitapahtuman järjestävät yhteistyössä Sisältötoimisto Rouva Sana ja Bloggaajan käsikirja.

#Blogiperjantai21-tapahtuman arvonnan säännöt

#Blogiperjantai21-tapahtuman arvonnan säännöt:

  1. #Blogiperjantai21-tapahtuman palkintoina on kaksi vapaavalintaista blogikurssia Heinolan kansalaisopistoon lukuvuonna 2021-2022 (osa järjestetään verkkokursseina) sekä kolme Minustako bloggaaja? -tavoitteellisen bloggaamisen tietokirjasettiä (Bloggaajan käsikirja ja Bloggaajan työkirja).
  2. Arvontaan osallistuvat kaikki #Blogiperjantai21-Facebook-tapahtuman alla blogikirjoituksensa lauantaihin 5.6. mennessä julkaisseet bloggaajat.
  3. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 6.6. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti Messengerin kautta.
  4. Jos arvonnan voittajia ei saada kiinni viimeistään tiistaina 8.6., palkinnot arvotaan uudelleen. Palkinnot ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi vaihtaa tai lahjoittaa edelleen.
  5. Tavoitteellisen bloggaamisen kurssit toteuttaa Heinolan kansalaisopisto. Kursseja on lukuvuonna 2021-2022 muutamia erilaisia ja ainakin osa järjestetään verkkokursseina. Arvonnan voittajalla on mahdollisuus valita kansalaisopiston tarjonnasta itselleen mieluisin blogikurssi. Kurssitarjonta julkistetaan verkossa 15.7. Heinolan kansalaisopiston verkkosivuilla. Kun arvonnan voittaja on ilmoittautunut kurssille, kurssivalinta on sitova. Arvonnan järjestäjät eivät ole vastuussa, jos kurssi ei jostain syystä toteudu. Jos kurssi peruuntuu arvonnan voittajasta riippumattomista syistä, kurssi on mahdollisuus vaihtaa toiseen kurssiin kansalaisopiston blogikurssivalikoimasta viimeistään kevätlukukauden 2022 aikana.
Jaa ja käy tykkäämässä