”Tet-viikko jännitti, kokemus kannatti”

Päätin kerätä rohkeuteni ja kirjoittaa sähköpostiviestin Sisältötoimisto Rouva Sanaan. Tet-viikko lähestyi, eikä paikkaa ollut vieläkään tiedossa. Kaupan hyllyjen järjestely ei houkutellut, saati sitten vanhempien työpaikoilla pyöriminen. Jännitti, mitä toivomastani tet-paikasta vastattaisiin.

Kun tieto sisältötoimistoon tet-harjoitteluun pääsystä varmistui, en ollut varma mitä ajatella. Pääsin unelmieni tet-paikkaan, mutta otinko sittenkin liian ison palan purtavaksi? Vastaus löytyi nopeasti: Oli mitä loistavin päätös hakea paikkaa sisältötoimisto Rouva Sanasta! Rouva Sana oli kannustava ja positiivinen, eikä hymyni meinannut hyytyä millään.

Viikko alkoi Facebook-päivityksellä

Aloitin tet-viikon maanantaina kirjoittamalla Facebook-päivityksen itsestäni. Kirjoittaminen sujui ongelmitta ja kuvien ottaminen oli hauskaa. Lähetettyäni päivityksen minulle iski pieni ramppikuume. Mitään kirjoittamaani ei ollut koskaan ennen julkaistu. Miten tässä näin pääsi käymään?

Huolet haihtuivat kuitenkin pian kuultuani, millaisen vastaanoton kirjoittamani päivitys oli saanut. Tykkäyksiä oli tullut paljon! Saamani palautteen jälkeen koko loppuviikko sujui varmemmin. Toisten ja Rouva Sanan palaute innosti minua niin paljon, etten malttanut odottaa seuraavan tekstin aloittamista.

Sisällöntuottajan työssä
on huima määrä mahdollisuuksia

Tet-viikkoni koostui Facebook-päivityksistä, blogikirjoituksista sekä tapaamisesta Rouva Sanan kanssa. Kotona itsenäistä työtä tehdessä henkilökohtaisella tapaamisella oli valtava merkitys. Oli mukavaa jutella työnantajan kanssa muutenkin kuin viestien välityksellä.

Sain tapaamisessa paljon tietoa Rouva Sanan työtehtävistä ja päivistä. Olin valmistellut muutamia kysymyksiä, joihin sain hyviä ja mielenkiintoisia vastauksia. Sisällöntuottajan työssä on huima määrä työmahdollisuuksia!

Tekstien kirjoittaminen ja oikolukeminen, yritysten kanssa yhteistyön tekeminen ja kouluttaminen ovat kaikki mahdollisia työtehtäviä. Tapaamisen jälkeen minulla oli loistavat eväät aloittaa blogikirjoituksiani.

Tet-viikko onnistuu myös etänä

Pääsin viikon aikana kokemaan mitä etätyön tekeminen on. Etäkoulusta minulta löytyykin kokemusta, mutta tällaisten töiden tekeminen kotoa käsin oli yllättävän erilaista kuin opiskelu. Muiden ihmisten puuttuminen ympäriltä tuntui oudolta. Toivon, että tulevaisuuden työni ei olisi pelkästään etätyötä ja että voisin työssäni tavata ihmisiä säännöllisesti.

Itsenäisessä työskentelyssä oli kuitenkin puolensa. Saatoin lähteä kesken päivän ulos kävelylle auringonpaisteeseen, mitä en etäkoulussa voinut tarkkojen aikataulujen vuoksi tehdä. Ruoat olivat mitä mainioimpia: välillä äidin tekemiä ja välillä itse kokkaamiani.

Yhtenä iltana kaivoin jopa sukset esiin ja lähdin hiihtämään monen vuoden tauon jälkeen. Koko päivän sisällä istuttua tekikin mieli lähteä ulkoilemaan. Tällaistako se aikuisen elämä sitten on? Ehkä, mutta pelisivustoille eksyminen työpäivän aikana kielii jostain muusta.

Aloin pohtia taitojani ja hain kesätöihin

Päätin blogikirjoitusten ja somepostausten lomassa hyödyntää niitä vinkkejä, joita olin saanut. Tartuin siis härkää sarvista ja kirjoitin vielä lisää kesätyöhakemuksia moniin eri paikkoihin. Kokeilin jopa työnhakuvideon tekemistä. Totesin kuitenkin, että kirjoittaminen sujuu minulta luontevammin. Rohkaistuin laatimaan myös omaa CV:täni. Lähdin pohtimaan omia taitojani, vaikkei minulla ollutkaan luetella aiempia työpaikkoja.

Kaiken kaikkiaan olen oppinut paljon. Sain tietää, mitä sekä sisällöntuottajan että yrittäjän työ tarkoittaa. Pääsin itse kokeilemaan tätä työtä somepostausten ja kirjoitusten muodossa. Sain paljon vinkkejä kirjoittamiseen, joista on jo nyt ollut paljon hyötyä. Viikon lähetessä loppuaan olen varma, että Sisältötoimisto Rouva Sana oli minulle paras mahdollinen tet-paikka!

Silja Mäkinen

Yhdeksäsluokkalainen Silja Mäkinen on tutustunut työelämään Sisältötoimisto Rouva Sanassa yhden tet-viikon ajan 15.-19.2.21. Tet-viikko toteutettiin etänä. Siljan työtehtäviin kuului muun muassa sisältöjen tuottaminen sisältötoimiston kanaviin. Siljan toinen tet-viikon aikana syntynyt blogikirjoitus, nuorten oman osaamisen markkinointiin liittyvä pohdinta löytyy täältä

Jaa ja käy tykkäämässä