Uuh, mikä kurssi- ja koulutussyksy tulossa!

Nyt, jos koskaan, sinulle on tarjolla koulutusten ja kurssien kimara, mistä on todellakin valita. Jos olet miettinyt kirjoittamiseen ja kirjallisilla sisällöillä tapahtuvan markkinoinnin ja viestinnän treenaamista, tämän parempaa mahdollisuutta tulee harvoin vastaan. Sisältötoimisto Rouva Sanan tuleva koulutus- ja kurssisyksy on suorastaan ylitse vuotava.

Ohessa on poimintoja tulevan syksyn ja loppuvuoden koulutuksista:

Uutta virtaa sisältöjen tuottamiseen

Jos olet konkarikirjoittaja tai olet kirjoittanut työksesi siinä määrin, että tiedät, mitä työ on, JA koet olevasi jumissa tai urautuneesi kyllästyttäville urille, tämä on sinun juttusi! Uutta virtaa sisältöjen tuottamiseen sai alkunsa sanataideohjaajaopinnoistani. Kurssin pilotti oli opintojeni opinnäytetyö, joka keräsi jo ensimmäisellä toteutuskerralla erinomaista palautetta.

Uutta ja erilaista kurssissa on se, että kurssin aikana yhdistetään sisällöntuottamisen teoria ja luova kirjoittaminen. Totuus on, että pieni kirjallinen irrottelu ja luova tekeminen antaa uutta virtaa teoriapainotteiseenkin työskentelyyn.

Eli sama siis vielä suomeksi: jokainen viestinnän ammattilainen ja työkseen asiasisältöjä kirjoittava hyötyy luovan kirjoittamisen harjoitteista, sillä ne toimivat ikään kuin sormiharjoituksina luovuutta vaativaan työhön. Vaikka työ olisi tiukan asiapitoista, treenien ei tarvitse – eikä oikeastaan edes kuulu – olla sitä.

Kymenlaakson kesäyliopiston toteuttamasta koulutuksesta kaksi opetuskertaa toteutetaan lähiopetuksena ja kaksi etänä. Raivaa ennakkoluulosi ja testaa, mitä koulutus saa sinussa aikaan. Saatat yllättyä!

Minustako bloggaaja? -kurssisarja ja kirjoittamisen pajapäivä

Minustako bloggaaja? -bloggaamisen peruskurssi on Sisältötoimisto Rouva Sanan ikisuosikki. Se jatkaa paitsi Heinolan kansalaisopiston, mutta loppuvuodesta myös Turun kesäyliopiston tarjonnassa (nimellä Sinustako bloggaaja?).

Heinolassa lähiopetuksena toteutettava Minustako bloggaaja? -kurssin perus- ja jatko-osa ovat rakenteeltaan tiiviitä. Verkkokoulutuksena loppuvuodesta toteutettava Sinustako bloggaaja? Turun kesäyliopistossa on aihekirjoltaan hieman laajempi, mutta yhä peruskurssi siis sekin. Valitse itsellesi sopiva.

Minustako bloggaaja? -kurssisarjan päätteeksi Heinolan kansalaisopistossa on tarjolla myös yhden lauantaipäivän mittainen kirjoittamisen ja kirjallisen viestinnän pajapäivä, jolloin teroitetaan kynät ja viestit teräviksi luovalla ja iloisella meiningillä.

Huomaa, että pääkaupunkiseudulta on Heinolaan vain reilun tunnin mittainen ajomatka (riippuen toki, missä päin pk-seutua asut). Ajomatka ei ole ihan kohtuuton yhtä kurssipäivää ajatellen.

Viesti vaikuttavasti – rakenna viestijän käsikirja

Kirjallisen viestinnän yksi suurimpia ongelmia tuppaa olemaan lähes kaikilla se, että omaa tekemistä ei koskaan suunnitella. Istahdetaan siis tietokoneen äärelle, kun tarve viestille tulee, raapaistaan viesti pois alta kuljeksimasta, julkaistaan – ja siirrytään muihin hommiin.

Kuulostaako tutulle?

Lokakuussa käynnistyvä Viesti vaikuttavasti – rakennetaan viestijän käsikirja on teoriaa ja käytäntöä yhdistävä koulutus. Lähes koko syksyn ajan kestävän koulutuksen ajatuksena on, että teoriaopintojen aikana opiskelijat työstävät itselleen kirjallista viestijän käsikirjaa. Tavoitteena on, että kurssin päätyttyä jokaisella opiskelijalla on yksien kansien välissä kaikki se, mitä hänen tulee tietää ja muistaa omasta viestintätyöstään.

Mikä parasta, parhaimmillaan samasta viestijän käsikirjasta hyötyvät myös työyhteisön muut työntekijät – sillä edellytyksellä, että maltat jakaa työsi tulokset kollegojesi kanssa, etkä pidä niitä yksinomaan omana hyötynäsi (sillä siihen sinulla on toki oikeus…).

SnellmanEDUn toteuttama koulutus järjestetään verkko-opintoina, joten voit osallistua siihen mistä päin Suomea tahansa. Huomaa, että tämäkin koulutus on verovähennyskelpoinen. Pyydä työnantajaasi osallistumaan koulutuskustannuksiin.

Tutustu kaikkiin Sisältötoimisto Rouva Sanan kursseihin ja koulutuksiin Ajankohtaista-sivun kautta. Lisää tietoa löydät myös jokaisen esitellyn koulutuksen väliotsikon alta ja kunkin koulutuksenjärjestäjän verkkosivuilta.

Jaa ja käy tykkäämässä