Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri

Ei näin tietenkään saisi ääneen todeta, mutta sanonpa nyt kuitenkin: Rouva Sanan kuvakalenterin synty oli monen asian summa. Olin ikuistanut Tuusulanjärven lähitienoota herra ties kuinka monta vuotta. Ei siinä tietenkään mitään ihmeellistä ole. Niin tekee moni muukin luonnossa liikkumisesta ja valokuvaamisesta pitävä keskiuusmaalainen.

Osa kuvista alkoi päätyä tämän blogini kuvitukseksi nelisen vuotta sitten. Valtaosa jäi kuitenkin biteiksi ja pikseleiksi eri muistien syövereihin. En enää muistanut kaikkia kuvia itsekään. Kunnes yksi ystävistäni sanoi: ”Sinun pitäisi tehdä kuvistasi kalenteri, josta olisi iloa useammallekin.” 

Ystäväni tiesi, että ottamiani kuviani oli julkaistu myös muualla kuin blogissani: muun muassa journalististen juttujen kuvituksena, aikakauslehden kannessa ja Matkamessuille tehdyssä julisteessa.  Ja niin sitten lopulta tein kuten ystäväni vinkkasi.

Mutta meni kolme vuotta ennen kuin toteutin sen ystäväni tarkoittamassa merkityksessä.  Tarvittiin kaksi prototyyppiä ja harjoituskappaletta ennen kuin Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien ulottuvilla ja ostettavissa.

Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri kuvaa vuoden kiertoa Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa. Kuvat on ikuistettu useiden vuosien varrella paitsi järven rantamaisemista myös lähiympäristöstä löytyvistä kulttuurikohteista.

Kaiken keskiössä on Tuusulanjärvi: eri toten tuusulalaisille ja järvenpääläisille, mutta toki myös muille keskiuusmaalaisille ja pääkaupunkiseutulaisille yhteinen hyvänolon keidas.

En ole itse ei ole alkuperäinen keskiuusmaalainen, mutta olen asunut seudulla muutamassa osoitteessa jo 20 vuotta – aika pitkän siivun siis. Identifioidun tätä nykyä vahvasti keskiuusmaalaiseksi.

Tärkeässä roolissa kalenterin kuvituksessa on Tuusulanjärvi ja syvällä sen uumenissa olevat kulttuurihistorialliset juuret. Koen, että ilman 120 vuotta sitten Tuusulanjärven ympärille syntynyttä taiteilijayhteisöä seudun henki ja olemus olisi tyystin toisenlainen kuin nyt. Koen olevani järven äärellä kotona. Tuusulanjärvi on yhtä kuin kotini.

Tätä samaa teemaa olen jatkanut myös tulevan vuoden Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä -seinäkalenterissani. Jokainen kuukausi on seinäkalenterille tyypilliseen tapaan omalla sivullaan, ja sivua koristaa yksi kuva. Kalenterissa on jokaiselle päivälle tilaa omille merkinnöille. Kalenteriin on merkitty suomalaisten pyhä- ja juhlapäivien lisäksi kaikki paikallisesti merkittävät kulttuuriset juhlapäivät taiteilijayhteisön taiteilijoiden syntymäpäivistä alkaen – sekä yksi tapahtuma: Puistoblues.

Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä on kalenterina uniikki. Toista samanlaista ei tule muualla vastaan nyt eikä tulevaisuudessa. Ensi vuonna kalenterin ulkoasu on taas toinen. Osa kuvista on nähty muun muassa vuosien aikana keskiuusmaalaista elämää valottavan blogini puolella ja/tai some-kanavissani, ja osa on kokonaan ennen julkaisemattomia – niitä muistoja muistien syövereistä siis.

Vuosi 2018 Tuusulanjärvellä -kalenteri sopii mainiosti kaikkien keskiuusmaalaisten keittiön tai työhuoneen seinää koristamaan, mutta myös Tuusulanjärven maisemiin ja taiteilijayhteisön tunnelmiin ihastuneelle sekä yritys- ja asiakaslahjaksi.

Ensimmäiset kappaleet kalenterista ovat matkanneet jo maailmalle. Yksi on kiertänyt muun muassa espoolaisen työyhteisön jäsenten ihasteltavana. Sellaista puolihuomaamatonta keskiuusmaalaista matkailumarkkinointia parhaimmillaan.

Kiinnostuitko? Voit ostaa kalenterin itsellesi edulliseen hintaan. Kurkaa lisäkuvat ja muut lisätiedot sekä tilaa se verkkokaupasta. Löydät samasta paikasta myös muut omaa sisältömarkkinointiasi ja sisältöjen tuottamistasi helpottavat ratkaisut.

 

Juttu on julkaistu poikkeuksellisesti myös Rouva Sanan blogin puolella.

Jaa ja käy tykkäämässä